SLJEME SPREMNO ZA ODRŽAVANJE UTRKE SVJETSKOG KUPA U ŽENSKOM I MUŠKOM SLALOMU

Tekst: A. H.

Foto: HSS

Emmanuel Couder, direktor FIS Svjetskoga kupa za tehničke discipline za muškarce provjerom je kvalitete sljemenske slalomske staze, obveznoj za sve organizatore utrka FIS Svjetskoga kupa, u subotu, 26. prosinca 2020. dao je službeno zeleno svjetlo za održavanje utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2021. koje će se 3. i 6. siječnja 2021. održati na Crvenom spustu na Sljemenu.

Prema izjavama organizatora snježna kontrola direktora FIS-a je poslužila da se dogovore završni detalji oko pripreme staze budući je Crveni spust ove godine bio spreman još početkom prosinca, odnosno najranije otkako se održavaju utrke Snježne kraljice. Trenutno na Crvenom spustu ima 50-80 centimetara utabanog snježnog pokrivača, što je dovoljno da izdrži i eventualnu južinu. Također se zasnježuje i Zeleni spust kao dodatna staza za zagrijavanje natjecatelja.

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, utrke će se održati bez gledatelja te uz najstrože protokole zaštite zdravlja i sigurnosti svih sudionika događanja. Ženski slalom na rasporedu je u nedjelju, 3. siječnja 2021., s početkom prve vožnje u 12.30 i druge u 16.00 sati, dok će se muška slalomska utrka održati u srijedu, 6. siječnja 2021., i to sa startom prve vožnje u 12.15, a druge u 15.30 sati.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon