SLIKARSKI MEMENTO IVE ŠEBALJA U MODERNOJ GALERIJI

Tekst: D. S. / MG

Foto: G. Vranić

Moderna galerija 18. travnja 2019. premijerno predstavlja niz slika Ive Šebalja koje je ovaj likovni umjetnik ostvario u razdoblju od 1994. do 2001. godine pod nazivom “Slkarski memento” . Izložba će prezentirati ukupno 52 djela iz posljednjeg stvaralačkog razdoblja umjetnika koji je svojnim apstraktnim izrazom i estetskim načelima potvrdio povijesnu ulogu u hrvatskom slikarstvu 20. stoljeća.

U koncepciji i iz kataloga izložbe kojeg potpisuju Nenad Fabijanić i Zdenko Rus te Biserka Rauter Plančić, ravnateljica Moderne galerije bit će prikazane uljane slike, studije i crteži nastali devedesetih godina prošloga stoljeća, kao i javnosti dosad posve nepoznat umjetnikov diptih „Moj memento na barbarstvo u crkvi u Kninu“, ostvarenje kojim je autor reagirao na strahovita ratna stradanja ljudi na kninskom području. Izložbu prati bogato ilustriran katalog s tekstovima autorskog tima.

Vizualni identitet i grafički dizajn izložbe potpisuju Rašić + Vrabec, a izložba se može razgledati do 26. svibnja 2019. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon