VULINOVO SKRIVANJE OD ODGOVORNOSTI I PRAVOSUĐA?

Tekst B. Dobrijević

Foto: KRIK

Ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin nije se pojavio u petak, 29. ožujka 2019. na sudu gdje je trebao biti saslušan i pritom odgovarati na brojna pitanja o neistinama i uvredama koje je u nizu priopćenja njegov Pokret socijalista objavljivao o uredniku KRIK-a Stevanu Dojčinoviću nakon objave istraživačkih tekstova o njemu. Vulinov odvjetnik Strahinja Selaković obavijestio je sud da je ministar službeno spriječen budući se, slučajno ili ne, nalazi na vojnoj vježbi.

Naime, nakon što je na web stranici KRIK-a objavljeno da ministar odbrane Aleksandar Vulin ne može da dokaže porijeklo novca kojim je kupio stan, Vulinov Pokret socijalista izdao je na svojoj službenoj internetskoj stranici brojna priopćenja u kojima je pokušao diskreditirati rad urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića. Urednik KRIK-a je zbog toga tužio Pokret socijalista čiji je zakonski zastupnik ministar Vulin.

Sporni članak na web stranicana KRIK-a nosio je naslov “Tetka iz Kanade”. Nadalje, ministar Vulin uporno je tvrdio da je stan platio prodajom nekretnine, a kasnije da je riječ o pozajmici od 205 tisuća eura od suprugine tetke iz Kanade, piše u izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije Republike Srbije koju je objavio KRIK na svojem portalu.

Da podsjetimo, neprofitna nevladina organizacija Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) je osnovana radi unapređenja istraživačkog novinarstva u Srbiji. Organizaciju je osnovala grupa novinara koji se već godinama bave razotkrivanjem kriminala i korupcije i koji su višestruko nagrađivani za svoj dosadašnji rad.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon