ŠKORO, LEDERER I DOBROVIĆ PREDSTAVILI PROGRAME DOMOVINSKOG POKRETA ZA GRAD ZAGREB

Tekst: M. Š.

Foto: M. J.

Miroslav Škoro, kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Grada Zagreba sa svojim zamjenicima, Anom Lederer i Slavenom Dobrovićem, u srijedu, 31. ožujka 2021. je u Zagrebu predstavio izborni program Domovinskog pokreta za lokalne izbore u Zagrebu 2021. godine. U izradi programa koji, kako je istaknuo Miroslav Škoro, nudi provediva, realna i ekonomski održiva rješenja, sudjelovalo je 50-tak stručnjaka u pet radnih skupina pod vodstvom Slavena Dobrovića.

Miroslav Škoro posebno se osvrnuo na problem obnove grada nakon potresa, koja je spora zbog, kako ističe, lošeg Zakona o obnovi, previše administracije, nerealnih konzervatorskih zahtjeva i neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Osim toga, posebnu pažnju Domovinski pokret posvetit će demografskim mjerama, mladima i obiteljima te donijeti niz poticajnih mjera za pronatalitetnu politiku.

Ana Lederer je naglasila kako Zagreb, kao kulturno središte Hrvatske, treba novu strategiju kulturnog razvitka. Nadalje, istaknula je kako će Domovinski pokret obnoviti potresom oštećene ustanove u kulturi, modernizirati ih te pripremiti projekte za igranju novih.

Slaven Dobrović je istaknuo da su i on i članovi Domovinskog pokreta svoj osobni, karijerni i financijski integritet postigli prije ulaska u politiku te da zelene politike koje su ugrađene u ovaj program nisu aktivizam, nego se radi o sustavnom pristupu mnogim okolišnim problemima koji su utemeljeni u činjeničnom stanju s definiranim metodama i jasnim ciljevima do kojih se želi doći.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon