SIROVE STRASTI ORBANOVOG EU ZASTUPNIKA U SREDIŠTU BRUXELLESA

Tekst: B. D.

Foto: www.hungarianspectrum.org

Jozsef Szajer, jedan od utemeljitelja mađarske vladajuće stranke Fidesz i blizak suradnik Victora Orbana, podnio je u nedjelju, 29. studenog 2020. ostavku na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu, i to nakon što je sudjelovao na gay zabavi za vrijeme policijskog sata u Bruxellesu. Kako prenose EU mediji, oko dvadesetak ljudi, uključujući i Szajera te zasad nepoznate diplomate, privedeno je i novčano kažnjeno zbog toga što su u petak, 27. studenog 2020. u večernjim satima bili na privatnoj zabavi na kojoj je bilo seksa, droge i alkohola.

Belgijski mediji objavili su da je policija prekinula zabavu s grupnim seksom na kojoj je sudjelovalo 25 osoba, većinom muškaraca. Prilikom upada policije više sudionika gay partya je bilo nago, a jedan je pokušao pobjeći i pritom se ozlijedio. Riječ je o zastupniku EU parlamenta koji se pritom pozvao na diplomatski, tj. zastupnički imunitet. Zasad nije poznat identitet ostalih sudionika partya kao ni podatak je li netko iz hrvatske kvote zastupnika u Bruxellesu sudjelovao na privatnoj gay paradi u centru EU metropole.

Da podsjetimo, ovo nije jedini skandal koji potresa mađarsku diplomaciju u posljednjih godinu dana. Naime, Gábor Kaleta, bivši mađarski veleposlanik u Peruu, uhićen je pod optužbom koja se odnosi na dječju pornografiju u proljeće 2019. godine. Odmah po uhićenju mu je oduzet diplomatski status čime je izgubio imunitet. Uhićenje mađarskog veleposlanika povezano je sa širom istragom međunarodnog detektivskog tima i Europola pod vodstvom Španjolske koji je izvršio i druga uhićenja pedofila i to u Siriji, Pakistanu, Italiji, Indiji, Francuskoj, Gvatemali, Velikoj Britaniji, Peruu, Ekvadoru i Kostariki.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon