SILVESTROVO U DORH-U: ZLATA HRVOJ ŠIPEK ISPRATILA MLADENA BAJIĆA S JEDNOSMJERNOM KARTOM ZA SPLIT

Tekst: Panopticum

Foto: Patrik Macek/ Pixsell

Posljednjeg dana prosinca 2022. godine Mladen Bajić, siva eminencija Državnog odvjetništva Republike Hrvatske napustio je mjesto savjetnika Zlate Hrvoj Šipek u Gajevoj 30 u Zagrebu. Naime, istekom posljednjeg ugovora o djelu u trajanju od šest mjeseci već umirovljeni bivši Glavni državni odvjetnik RH, kupio je jednosmjernu kartu za Split gdje će provoditi svoje umirovljeničke dane.

Iako se na prvu čini kako će Bajić odmarati u Splitu i vrijeme kratiti na moru u svojoj maloj jedrilici stacioniranoj u lučici Zenta, izvori bliski HDZ-u navode kako ga čeka prilično uzbudljiva 2023. godina gdje bi se mogao naći na mnogobrojnim sudskim raspravama, što kao svjedok, što kao optuženik. Među osobama koje bi mogle narušiti Bajićevu penzionersku idilu spominje se ime Branimira Glavaša ali i još nekih osoba u Hrvatskoj. Osim Bajića, na sudove bi mogli biti pozvani i pojedini hrvatski odvjetnici koji su blisko surađivali dugi niz godina s Josipovićevim kućnim državnim odvjetnikom.

Podsjetimo, Mladen Bajić otišao je u mirovinu u posljednjim danima 2020. godine s ispunjenih 70 godina života i 45 godina radnog staža u Državnom odvjetništvu. S tri mandata u 12 godina bio je najdugovječniji hrvatski državni odvjetnik, a u političku mirovinu ispratio je dvojicu predsjednika Republike, četiri premijera i šest ministara unutarnjih poslova. Također, kandidirao se za suca Ustavnog suda RH, ali nije izabran u društvo Ingrid Antičević-Marinović, poznatije pod nadimkom “pčelica Maja”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon