SILOVANJE PROMETA NA ZAGREBAČKOJ PEŠĆENICI – ŽIČANOM OGRADOM ZATVORILI GRADSKE ULICE

Tekst: P. P.

Foto: N. S.

Čini se da kaotično upravljanje Zagrebom nikako da uđe u mirnije vode. Naime, nakon ljetne trakavice sa smećem koja još uvijek traje s manjim ili većim intenzitetom te prilično nesuvislih prometnih rješenja u samom centru metropole s naglaskom na biciklistički promet kao i na pomalo smješna urbanistička rješenja s nasilnim proširenjima pješačkih zona, najnoviji prometni biser u gradu Zagrebu stiže s područja Pešćenice.

Čitatelj portala Panopticum (podaci poznati redakciji) i ujedno stanovnik zagrebačke gradske četvrti Pešćenica dostavio nam je fotografije koje pokazuju kako je nepoznati počinitelj građevinskom žičanom ogradom samoinicijativno zatvorio promet u ulicama nedaleko od križanja ulice Stare Pešćenice I. i ulice Charlesa Darwina u neposrednoj blizini Veterinarskog fakulteta, poduzeća Pan-Pek i zgrade Ministarstva znanosti Republike Hrvatske. Fotografije pregrađenih zagrebačkih ulica žicom donosimo u prilogu teksta.

Što građani Zagreba još mogu očekivati u skorašnje vrijeme, tek treba vidjeti. Međutim, moglo bi se zaključiti da je prag tolerancije i poštivanja pravno-prometnih regula u Zagrebu potaknut od strane nepoznatog počinitelja u svakom pogledu izvan kontrole s tendencijom daljnjeg silovanja urbanog protokola.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon