SIDNEY POWELL ZATRAŽILA SMJENU DIREKTORICE CIA

Tekst: B. D.

Foto: Axios

Nakon što je predsjednik SAD-a Donald Trump u petak, 13. studenoga 2020. direktorici CIA-e uskratio dozvolu za dolazak na brifing na kojem svi šefovi američkih obavještajnih službi izvještaju predsjednika o važnim stvarima glede nacionalne sigurnosti, oglasila se u medijima umirovljena general pukovnica američke vojske i prva savjetnica za nacionalnu sigurnost predsjednika SAD, Sidney Powell, te izjavila da predsjednik Trump smjesta treba smijeniti direktoricu CIA-e Ginu Haspel.

Powell je kazala da su Haspel i CIA morali znati da je softverski sustav za glasovanje na izborima iza kojeg stoji tvrtka Dominion imao ozbiljne nedostatke, ali da CIA nije po tom pitanju učinila ništa.

Osim toga, također gostujući na Fox Newsu prije nekoliko dana, Sidney Powell je kazala da su Dominionovi glasački strojevi izvorno stvoreni da preotmu glasove u Venezueli za Huga Chaveza. Dodala je kako jedva čeka da pokaže dokaze koje je ima glede tvrtke Dominion. Izjavila je da su Dominion  financirale Kuba, Venezuela, pa čak i Kina za potrebe Huga Chaveza. Nadalje, izjavila je da su strojevi stvoreni za prodaju podataka drugim zemljama, što je oličenje “miješanja u strane izbore”. Njen je televizijski intervju postao viralan na Twitteru jer je tijekom njega kazala “Oslobodit ću Krakena”.

Da podsjetimo, Kraken je morsko čudovište iz skandinavskog folklora, nalik hobotnici mega veličine. Fraza “Osloboditi Krakena” dolazi iz pop kulture, odnosno potječe iz filma “Sukob titana” iz 2010. godine u kojem je predstavljeno kao oružje olimpijskih bogova.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon