ŠIBENIK DOMAĆIN TRODNEVNE MEĐUNARODNE KONFERENCIJE O JAČANJU PREVENCIJE KORUPCIJE

Tekst: L. Glembay

Foto: L. Hoffmann

Ministarstvo pravosuđa i uprave RH u suradnji s Globalnom inicijativom protiv transnacionalnog organiziranog kriminala (Global Initiative Against Transnational Organized Crime-GI-TOC) organizira u Šibeniku trodnevnu međunarodnu konferenciju pod nazivom ‘Kultura integriteta – jačanje prevencije korupcije’.

Konferencija je počela u ponedjeljak, 23. svibnja 2022. a u sljedeća dva dana okuplja ministre pravosuđa iz šest zemalja Jugoistočne Europe, visoke dužnosnike pravosuđa i javne uprave, čelnike antikorupcijskih tijela, predstavnike međunarodnih organizacija civilnog društva i akademske zajednice. Prilikom otvorenja skupu se obratio hrvatski ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica, dok je šibenski gradonačelnik Željko Burić sudionicima konferencije poželio dobrodošlicu u grad s bogatom poviješću i kulturnom baštinom.

Sudionici konferencije dolaze iz šest zemalja Jugoistočne Europe – Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Hrvatske, a razmatrat će ključna pitanja jačanja kulture integriteta u zakonodavnom, strateškom i obrazovnom okviru. U svrhu toga u sklopu konferencije će se održavati predavanja, panel rasprave i okrugli stolovi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon