ŠIBENIK 2024 – LJETNJA ŠKOLA LJUDSKIH PRAVA

Tekst: Panopticum

Foto: SSMH

Svjetski savez mladih Hrvatska sedmu godinu zaredom organizira od 29. srpnja do 4. kolovoza 2024. Ljetnu školu bioetike i ljudskih prava. Projekt je namijenjen mladima od 18 do 30 godina. Tradicionalno, Ljetna škola održava se u Šibeniku.

Središnji cilj projekta je edukacija, a teme koje će se obrađivati na ovogodišnjoj Ljetnoj školi proučavat će se iz filozofske, pravne i medicinske perspektive. Pravo na život, pobačaj, priziv savjesti, eutanazija, retorika, govorništvo neke su od tema koje će predstaviti predavači na podlozi različitih filozofskih ideja te ih izložiti kroz prizmu najnovijih medicinskih spoznaja i pravnih regulacija u Hrvatskoj i svijetu. Sudionici će imati priliku novostečena znanja primijeniti na radionicama komuniciranja i debatiranja te tako usavršiti svoje zagovaračke vještine.

Osim toga, cilj programa je potaknuti i naučiti mlade na kritičko promišljanje i podizanje svijesti o važnosti suradnje različitih znanstvenih disciplina bez kojih sadržajne i kvalitetne suvremene rasprave nisu moguće.

Ovogodišnjom Ljetnom školom, Svjetski savez mladih u središte svoga djelovanja stavlja zaštitu i promicanje ljudskih prava temeljenih na neotuđivom dostojanstvu.

Ljetna škola bioetike i ljudskih prava želi potaknuti formaciju mladih u intelektualnom, psihološkom, društvenom i duhovnom aspektu te ih osposobiti za preuzimanje odgovornosti za dobro zajednice i izgradnju civilizacije u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon