SHZ: GLAVNE PROGRAMSKE SMJERNICE

Tekst: SHZ

Foto: A. H.

Stranka hrvatskog zajedništva (SHZ) za izbor zastupnika u Hrvatski sabor izlazi u dvije izborne jedinice, u 9. i 7. izbornoj jedinici.

Stranka hrvatskog zajedništva će listama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor vratili ljudima samopouzdanje da ne prolaze samo isti kandidati gotovo 30 godina čije su posljedice vladanja u Hrvatskoj katastrofalne kao što su opadanje nataliteta, neobrađena polja, uništenje industrijske proizvodnje, neproglašenje Gospodarskog pojasa RH, iseljavanje mladih iz Hrvatske, destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu i trovanje mladih ljudi pomoću droge.

Na listama se nalaze kandidati koji su izgrađivali tvorničku i poljoprivrednu proizvodnju, a ne oni koji su je porušili zadnjih 30 godina. U sklopu SHZ-a na listi su kao nezavisni kandidati i članovi Udruge bivših zaposlenika “Solidarnost” Zadar čije su tvrtke uništene u pretvorbi i privatizaciji.

Očekujemo da će takvi birači, koji su ostali bez radnih mjesta, a kojih je najviše u Hrvatskoj konačno nakon gotovo 30 godina promijeniti dosadašnju praksu glasovanja i da neće glasovati za iste kandidate koji su ih doveli u takvo stanje.

Naše glavne programske smjernice su sljedeće:

  1. Obnova tvorničke i poljoprivredne proizvodnje

Proizvodnja, sveukupna, u Hrvatskoj je uništena, posljedica toga jest drastičan pad nataliteta, što je pouka svim općinama i gradovima u Hrvatskoj. Dakle, nema proizvodnje – nema rađanja – nema života.

Mladi se iseljavaju i ne mogu se zadržati u Hrvatskoj, a jedan od razloga jer nema industrije. Stranka hrvatskog zajedništva ima rješenje, okrenuti se proizvodnji. Radom i znanjem obnoviti ćemo tvorničku proizvodnju.

Također, prošlo je gotovo 30 godina od završetka rata, ali i dalje su neobrađena polja. Oko milijun hektara privatnog poljoprivrednog zemljišta te nešto manje od 500.000 ha državnog je izvan funkcije. Dakle, u buduće se Hrvate treba poticati i motivirati za rad na vlastitoj zemlji, po uzoru na Austriju i Njemačku.

Posljedice se tek vide – Hrvati su izgubili radna mjesta, ali je i veći problem što se Hrvate odviklo od rada.

  1. Proglašenje Isključivog gospodarskog pojasa

Konačno ćemo ako uđemo Hrvatski sabor proglasiti Isključivi gospodarski pojas hrvatske države (IGP), prema Konvenciji UN-a o pravu mora iz 1982. godine, čime će biti ostvaren državni suverenitet na još toliko Jadranskog mora kolikoga sada imamo. Isključivi gospodarski pojas hrvatski narod je već proglasio u NARODNOJ AKCIJI u rujnu 2019. godine, a budući novoizabrani Hrvatski sabor to treba potvrditi i takvo proglašenje dostaviti UN-ovim i EU institucijama. U NARODNOJ AKCIJI proglašenja Isključivog gospodarskog pojasa na otvorenom moru, 2019. godine sudjelovali su i nositelj liste SHZ-a IX izborne jednice Miljenko Marić i nositeljica SHZ-a VII izbornje jedinice Sanja Vukelić, kao i drugi kandidati na listama SHZ-a.

Ako na ovim izborima ponovo dođu na vlast Pupovac, Plenković ili Bernardić, nikad isti neće proglasiti Isključivi gospodarski pojas.

  1. 3. Ne uvođenju eura

Stranka hrvatskog zajedništva se protivi uvođenja eura, već je za zadržavanje hrvatskog novca kune. Hrvatska kuna je cijenjena i obrana je našeg suvereniteta. Ovo nije izolacionistička, kako je mnogi hoće prikazati, već suverenistička politika. Guvernera koji zagovara uvođenje eura nije briga što bi to bio udar na standard građana nizom poskupljenja jer Hrvatska nema produktivnost i plaće kao na primjer Njemačka. Upravo zbog toga danas Italija, Grčka i drugi imaju toliko problema što su ušli u eurozonu. Također, uvođenjem eura briše se i trag devizama koje su hrvatski građani deponirali radi devizne štednje u iznosu oko 24 milijarde eura po javno objavljenim podacima, a požurivanje uvođenje eura je samo da bi se prikrila pljačka.

  1. Osnivanje Ministarstva dijaspore

Jedna od glavnih smjernica programa Stranke hrvatskog zajedništva je i osnivanje Ministarstva dijaspore. Izmišljala su se mnoga ministarstva da bi se zadovoljile razne političke opcije i neformalne grupe, a nije se osnovalo glavno ministarstvo Ministarstvo dijaspore samo da se ne bi dogodio povratak Hrvata. Republika Hrvatska je jedina država u svijetu s više svojih žitelja u dijaspori nego u domovini, a nema Ministarstvo za dijasporu niti odgovarajuću instituciju.

NAJVEĆE JE ZLO ŠTO SU RASELILI HRVATSKI NAROD!

RASELJENI NAROD JE IZGUBLJENI NAROD!

TKO GOD JE DO SADA SUDJELOVAO U VLASTI U HRVATSKOJ NE BI TREBAO DOBIT NITI JEDAN GLAS JER JE ODGOVORAN PRED BOGOM I NARODOM ŠTO JE RASELIO HRVATSKI NAROD.

  1. Vraćanje osnivačkih dionica Dalmatinske banke, odnosno naknada štete osnivačima banke

Da OTP banka kao pravni sljednik Dalmatinske banke vrati osnivačke dionice osnivačima banke, njih 139, i isplatiti im naknadu štete kao što je isplatila naknadu štete samo jednom osnivaču poduzeću Bagat Precizna mehanika

  1. Da Fond za privatizaciju, sada CERP isplatiti otplaćene dionice radnicima poduzeća u pretvorbi

Da Fond za privatizaciju, sada CERP, isplatiti otplaćene dionice radnicima poduzeća u pretvorbi, čiji je vlasnik bio Fond, koji je prodavao te dionice jer je isti odgovoran što su ta sva poduzeća otišla u stečaj i likvidaciju.

Zadar, 30.lipnja 2020. godine

Stranka hrvatskog zajedništva

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon