SEX AFERA UZDRMALA AUSTRALSKI PARLAMENT

Tekst: B. D.

Foto: The Australian

Australski politički život ponovo je na naslovnicama lokalnih i svjetskih medija. Naime, najnovija objava video snimki i fotografija koje prikazuju zaposlenike australske konzervativne vlade u spolnim odnosima u zgradi parlamenta u utorak, 23. ožujka 2021. je prilično snažno prodrmala kabinet, kojeg se sve više optužuje za seksizam.

Iako mnogi već godinama govore o seksizmu australske političke klase, video snimke i fotografije s pikanterijama sada su objavili pojedini australski mediji, a među njima je i ona sa savjetnikom u spolnom činu na stolu parlamentarne zastupnice. Medijski izvor navodi da su zaposlenici vlade i zastupnici povremeno imali spolne odnose u molitvenom prostoru u parlamentu te da su u zgradu ponekad dovođene prostitutke.

Australska ministrica vanjskih poslova i ministrica za ženska pitanja Marise Payne, rekla je medijima tom prilikom da su najnovije medijske objave zapanjujuće i da jačaju potrebu za istragom kulture rada u parlamentu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon