ŠEŠELJIZACIJA SRBIJE U PUNOM JEKU

Tekst: Panopticum

Foto: HMS

Povodom najavljenih izvanrednih parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji koji će se zajedno održati 17. prosinca 2023. godine delegacija predizbornih promatrača Parlamentarne skupštine Savjeta Europe (PACE), nedavno je bila u dvodnevnoj posjeti Srbiji. Temeljem svog monitoringa PACE je objavila da je predizborna kampanja u Srbiji obilježena “nezabilježenom razinom negativne kampanje i izazivanja straha, napada protiv opozicije i novinara i ozbiljnih pitanja u vezi sa medijima”.

Posljednji u nizu događaja koji se u Srbiji opisuju kao “Šešeljizacija Srbije u punom jeku” je slučaj sa zastupnikom srpske opozicijske stranke Zajedno Đorđem Miketićem iz kojeg proizlazi da BIA (Bezbednosno-informativna agencija) ne štiti državu nego radi za Aleksandra Vučića i SNS režim.

Stranka Zeleno-lijevi front (ZLF) je osudila zloupotrebu privatnih fotografija Đorđa Miketića i ocijenila taj slučaj kao “uznemirujući”. Kako kažu, time se “prelaze granice političke borbe, ulazi u sferu osobnog i ide se ka tome da se terorizira čitava jedna obitelj”.

Također, opozicijska Stranka slobode i pravde (SSP) pružila je podršku zastupniku Đorđu Miketiću i njegovoj obitelji. SSP je u priopćenju naveo da u “dobro poznatoj radikalnoj maniri Vojislava Šešelja, ne prezajući ni od čega, napredni radikali napadaju političke protivnike”.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon