ŠEKSOV POSINAK TRAŽI RADNIKE ZA STAŽIRANJE U BRUXELLESU

Tekst: B. D.

Foto: HDZ

Prema službenoj objavi na njegovim mrežnim stranicama, HDZ-ov zastupnik Karlo Ressler traži osobe za stažiranje u svom Uredu zastupnika u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Planirano trajanje staža je šest tjedana, a odvijat će se tijekom 2020. godine. Stažisti će se zapošljavati na puno radno vrijeme i svi imaju pravo na novčanu naknadu, sukladno odgovarajućim pravilima EU parlamenta.

Nadalje, budući stažisti imat će prilike raditi kao stručna i administrativna potpora zastupniku Ressleru i asistentima, pratiti rad parlamentarnog Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove (LIBE), Odbora za proračune (BUDG), Izaslanstva za odnose s Narodnom Republikom Kinom, Izaslanstva u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Albanije te ostalih parlamentarnih odbora i plenarnih sjednica. Uz praćenje, angažirano bi analizirali relevantne zakonodavne prijedloge, pratili relevantne događaje u Hrvatskoj i Europskoj uniji, te bili podrška u organizaciji konferencija, dolaska posjetitelja te odgovaranja na upite zainteresiranih građana.

Prema objavi oglasa za zapošljavanje, kandidat/kinja mora biti državljanin/ka države članice Europske unije ili države pristupnice/kandidatkinje, a od njih se očekuje izvrsno poznavanje hrvatskog jezika, napredno korištenje engleskog jezika. Znanje drugih službenih jezika Europske unije je prednost. Također, kandidat/kinja mora pohađati ili imati završen preddiplomski ili diplomski studij društvenog usmjerenja, uz poznavanje osnova informatičke pismenosti, rada na računalu te rada na društvenim mrežama.

Zainteresirani kandidati moraju svoj životopis poslati na adresu e-pošte [email protected], uz naznaku “Stažiranje”, najkasnije do 28. listopada 2019. godine. Za kandidate koji prođu inicijalni selekcijski postupak, bit će naknadno organizirano testiranje s područja općeg znanja, međunarodnih odnosa i europskih institucija.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...