SDP ZADAR VIŠE OD POLA STOLJEĆA U TUĐOJ NEKRETNINI – UZURPACIJA VLASNIŠTVA S POLITIČKIM UTJECAJEM NA PRAVOSUĐE?

Tekst: Panopticum

Foto: SDP

Prije nekoliko dana je u Zadru održana Tematsko-izvještajna Konvencija SDP-a Zadarske županije na temu politike stanovanja pod naslovom “Moram van, ako nemam stan”. Tom prilikom je predsjednik SDP-a Peđa Grbin u obraćanju članstvu svoje stranke progovorio o politici stanovanja te napomenuo probleme sa subvencioniranim stambenim kreditima i to posebno na okolnost kako velik broj stanovništva u Hrvatskoj formalno prima minimalnu plaću te kako se prema visini minimalca Hrvatska nalazi među pet članica EU s najnižim primanjima – uz Bugare, Letonce, Rumunje i Mađare.

U nastavku Konvencije SDP Zadarske županije je prezentirao svoje lokalne politike stanovanja s temama: Priuštivi stanovi za najam, zatim Stanovi za socijalne kategorije, Prenamjena gradskih/općinskih zapuštenih prostora u stambene jedinice i Javno-privatna partnerstva.

Slučajno ili ne, stranačke prostorije zadarskog SDP-a se nalaze u uzurpiranom stambenom objektu u kojem su bespravno smješteni još od 1946. godine. Riječ je o kući jednog od najbližih suradnika prvog predsjednika SDP-a, Ivice Račana. Kuća u kojoj je smješten zadarski SDP nalazi se u najstrožem cenru jednog od najstarijih gradova na hrvatskoj obali i to na adresi Trg pet bunara 1 a bila je u vlasništvu obitelji Bože i Josipa Peričića više od 300 godina.

U pravnoj nesigurnosti koja traje već više od pola stoljeća i koja sasvim opravdano upućuje na mogući politički utjecaj na hrvatsko pravosuđe, SDP bi se ovom prilikom zajedno sa svojom podružnicom u Zadru i na tragu svog stambenog slogana “Moram van, ako nemam stan” trebao zapitati da li bi za početak trebali vratiti uzurpiranu zadarsku kuću ili obeštetiti njenog vlasnika a posebno s toga jer na najvišim pozicijama hrvatskog pravosuđa imaju pravne eksperte i nekadašnje članove stranke poput Ingrid Antičević Marinović, Mate Arlovića ili  Josipa Leke koji bi stranačkom vrhu mogli pojasniti pravnu poziciju u kojoj se nalaze.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon