SDP ZABRINUT IZBOROM GLAVNE DRŽAVNE ODVJETNICE

Tekst: D. B.

Foto: M. V.

Prema zadnjem istraživanju Indeksa percepcije korupcije Transparency Internationala Hrvatska je po razini korumpiranosti 60-a od 180 zemalja i u samom vrhu članica EU. Ono što posebno zabrinjava je činjenica da na toj listi iz godine u godinu Hrvatska pada. Hrvatska je u odnosu na 2018. godinu u 2019. pala za tri mjesta.

U takvoj situaciji od presudne je važnosti tko će preuzeti državno odvjetništvu i kakvu će politiku voditi. Izbor osobe po mjeri Vlade opravdano zabrinjava SDP, a trebao bi sve građane jer u svom programu nova državna odvjetnica nije ni spomenula korupciju kao rak ranu ovog društva. Detaljno, kompleksno i opsežno izvješće Europske komisije o stanju u Hrvatskoj govori da je jedan od najvećih problema u mandatu ove HDZ-ove Vlade postala korupcija. Naime, korona virus neće izbrisati kod građana sjećanje na korupciju i sve probleme s kojima se naša zemlja suočava, “naveo je predsjednik SDP-a Davor Bernardić povodom izbora Zlate Hrvoj-Šipek novom glavnom državnom odvjetnicom voljom HDZ-ove većine u Hrvatskom saboru”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon