SDP POKREĆE OPOZIV GLAVNE DRŽAVNE ODVJETNICE

Tekst: B. D.

Foto: HRT

Uoči sjednice Predsjedništva SDP-a medijima se u utorak, 23. studenog 2021. obratio predsjednik stranke Peđa Grbin s komentarima aktualne društveno-političke situacije u Hrvatskoj.

Među brojnim temama Grbin se nije se htio izjašnjavati o najavljenim kaznama za one koji nemaju Covid potvrde budući nije vidio prijedlog zakona ali je napomenuo da je bez sankcija teško očekivati da se neke mjere mogu implementirati pa načelno sankcije smatra potrebnima.

Nadalje, u svojoj izjavi osvrnuo se i o korupciji i DORH-u, podsjetivši da će Sabor ovog tjedna raspravljati o godišnjem izvješću o radu DORH-a i to u trenutku kada je evidentno da DORH nije radio svoj posao u slučaju Gabrijele Žalac. Grbin u izjavi naglašava kako su Glavna državna odvjetnica i ravnateljica USKOK-a obmanule javnost u predmetu Softver te zaključuje da nisu ispunile svoju zadaću budući nisu dostavile podatke Uredu europskog tužitelja u Luxembourgu.

Grbin je najavio da će zbog svega navedenog u petak, 26. studenog 2021. u Saboru zatražiti raspravu o smjeni Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek budući je svojim ponašanjem debelo narušila ugled, poziciju i funkcioniranje DORH-a, jer kako ističe, glavna zadaća DORH-a je da progoni korupciju i organizirani kriminal a ne da ih pokriva.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon