SDP NAZVAO REBALANS HDZ PRORAČUNOM OPASNIH NAMJERA

Tekst: Panopticum

Foto: SDP

U središnjici SDP-a na Iblerovom trgu u srijedu, 13. svibnja 2020. održana je konferencija za medije na temu rebalansa proračuna prema kojem socijalno najugroženije skupine stanovništva ostaju bez pola milijarde kuna. Politički tajnik SDP-a Davorko Vidović je jučerašnji rebalans nazvao „proračunom opasnih namjera ili razotkrivanja“ kojim je Vlada pokazala apsolutnu bešćutnost, socijalnu bezobzirnost i neprepoznavanje interesa hrvatskih građana. Naime, on tvrdi kako aktualna Vlada, prije mjesec dana kada su se donosile mjere, nije donijela gotovo niti jednu mjeru za osobe s invaliditetom, siromašne, beskućnike, umirovljenike… Apelirao je da se uzme u obzir to što je Hrvatska na posljednjem mjestu u Europi po pitanju rješavanja izvanrednih troškova, uključujući i troškove sprovoda. Istaknuo je i da je Hrvatska prva u Europi po prekarnom radu.
Članica SDP-ova Savjeta za socijalnu politiku Marija Alfirev tvrdi kako je najnovijim potezima Vlade RH ugroženo više od 500 tisuća ljudi. Zapošljavanje osoba s invaliditetom, kao i pristup obrazovanju, postalo je jako daleko, naglasila je. Naglasila je kako u ovom teškom vremenu svi moramo biti solidarni, no da najugroženiji ne bi smjeli trpjeti.
Izvanredni profesor na Studijskom centru socijalnog rada pri Pravnom fakultetu u Zagrebu i član SDP-ova Savjeta za socijalnu politiku Nino Žganec, planirane uštede iz resora socijalne politike i socijalne skrbi te zaštite ocijenio je nedopustivima. Podsjetio je kako je SDP, zbog situacije s korona virusom, predlagao osnivanje fonda solidarnosti kao i paket mjera za pomoć najugroženijim skupinama stanovništva.
SDP-ov paket mjera podržali su i koalicijski partneri SDP-a – HSS te Snaga.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon