SASTANAK ČELNIKA DEVET EU SVEUČILIŠTA U ZADRU

Tekst: R. F.

Foto: UNIZD

Čelnici devet europskih sveučilišta okupili su se u utorak, 28. rujna 2021. u Zadru kako bi u tri dana održali sastanke vezane uz upravljanje i znanstveni rad Europskog sveučilišta EU-CONEXUS. Riječ je o alijansi europskih sveučilišta pokrenutoj na inicijativu Europske komisije, koju čine Sveučilište u Zadru, La Rochelle (Francuska), Katoličko sveučilište u Valenciji (Španjolska), Poljoprivredno sveučilište u Ateni (Grčka), Tehničko građevinsko sveučilište u Bukureštu (Rumunjska) i Sveučilište u Klaipedi (Litva). Odnedavno u radu alijanse kao pridruženi članovi sudjeluju Tehnološki institut Waterford (Irska), Sveučilište Rostock (Njemačka) i Sveučilište Frederick (Cipar).

Naime, čelnicima devet institucija ovo je bila prva prilika da se nakon virtualnih mjesečnih sastanaka tijekom pandemije Covid-19 fizički okupe na jednom mjestu te održe sastanke o aktualnostima u alijansi. Tako je u utorak, 28. rujna 2021, održan sastanak Znanstvenog vijeća alijanse, na kojem se govorilo o povezivanju institucija u znanstvenom području, kao što je povezivanje projekata Erasmus+ i HORIZON.

Dan kasnije je predviđen sastanak Upravnog vijeća, na kojem će uz rektoricu Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijanu Vican sudjelovati rektor Sveučilišta La Rochelle Jean-Marc Ogier, ujedno i predsjednik Upravnog vijeća alijanse, zatim rektori Sveučilišta Rostock Wolfgang Schareck, Sveučilišta Frederick George Demosthenos, Sveučilišta u Klaipedi Arturas Razbadauskas i drugi visoki izaslanici čelnika partnerskih institucija u alijansi.

U četvrtak, 30. rujna 2021. zakazan je sastanak Izvršnog odbora EU-CONEXUS-a. Izvršni odbor u četvrtak će raspravljati o budućim koracima u snažnijem povezivanju partnerskih sveučilišta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon