SANIRANJE ŠTETE ZA XXL MINISTRICU

Tekst: B. D.

Foto: Jerusalem Post

U subotu, 9. ožujka 2019. godine dan je uglavnom prošao proširujući iz sata u sat vijest o prometnoj nesreći u Vinkovcima u kojoj je sudjelovala ministrica Gabrijela Žalac iz vlade Andreja Plenkovića. Iako je vijest u počecima izgledala benignom, kasnije se ustanovilo da uz teže ozljede djeteta koje je završilo pod kotačima automobila u vlasništvu Plenkovićeve ministrice dotična nije imala valjanu vozačku dozvolu. Dakle, kao da u jednom dijelu nije položila vozački ispit.

Međutim, ono što je sablaznilo hrvatsku javnost više od same prometne nesreće bilo je priopćenje glasnogovornika vlade RH, stanovitog Marka Milića, kako je ministrica Žalac odmah podmirila kaznu za vožnju bez vozačke dozvole. Nadalje, Plenkovićev glasnogovornik je odmah nakon toga otišao korak dalje i priopćio kako ministrica Gabriela Žalac ostavku nije podnijela niti se to očekuje od ministrice. Iz svega navedenog sasvim je razvidno da vlada RH manipulira javnošću na način kako je svojim priopćenjem u stvari nastojala, ali i uspjela, preduhitriti nastale događaje i smanjiti nastalu štetu u svoju korist, ne obazirajući se nimalo na maloljetnu žrtvu prometne nesreće.

U svojim izjavama ni MUP RH nije ostao nevin.  U svom priopćenju debelim slovima su naglašavali kako je dijete istrčalo na cesto na “neobilježenom dijelu kolnika” i dodali, onako usput još k tome, i “iz žbunja”.

Sve u svemu, kako je dan odmicao, stekao se dojam o medijski vrlo dobro koordiniranoj akciji na štetu teško ozlijeđene žrtve a u korist počiniteljice prometne nesreće.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon