SANADER I LJETNO POLITIČKO ŠTIVO

Slikovni rezultat za sanader knjiga

Tekst: B. D.

Foto: www.hina.hr

Dr. Ivo Sanader, bivši premijer RH i donedavni stanovnik Remetinca, izdao je i predstavio u četvrtak, 6. srpnja 2017. godine u Zagrebu svoju knjigu “Doba politike – knjiga prva, detuđmanizacija”. U knjizi se osvrće o događajima iz vremena kada je bio premijer. U knjizi je ocijenio kako u Hrvatskoj postoji opasna pojava izbjegavanja važnih tema, koju je, pozivajući se na jednog teologa, nazvao “kultivirano neznanje”. Knjiga u izdanju Večernjeg lista se u prodaji nalazi od petka 7. srpnja 2017., po popularnoj cijeni od 79,90 kuna i predstavlja zanimljivo političko štivo za nadolazeće ljetne mjesece.
Sanader je prilikom promocije knjige istaknuo primjer nacionalnih manjina, čije je pitanje otvorila upravo njegova Vlada, ocijenivši da je izvukao jedan dio hrvatskog korpusa iz geta i pokazao da poštuje “njihovu drugost”.  Također se osvrnuo na odnos prema naslijeđu prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana, ocijenivši da on nije vodio bitno drukčiju politiku od Tuđmana niti to, po njegovoj procjeni, radi današnje vodstvo HDZ-a.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon