SAMOSTALNA IZLOŽBA SLIKARICE IVANE MRČELA U GALERIJI ZILIK

Tekst: Sonja Švec Španjol/Panopticum

Foto: Marko Todorov

U četvrtak 5. ožujka 2020. u Galeriji ZILIK u Karlovcu akademska slikarica Ivana Mrčela otvara  samostalnu izložbu pod nazivom The words between us”. Izložba Ivane Mrčele prva je u nizu izložbi kojom će se predstaviti likovne umjetnice koje su na 47. ZILIK-u održale radionice za djecu u sklopu Malog ZILIK-a.

Na izložbi glavnu poveznicu između likova, kao i ultimativni simbol ljudske komunikacije predstavlja golub pismonoša. Korišteni tisućama godina za brzo i sigurno prenošenje poruka, golubovi ukazuju na period kada se posebno odvajalo vrijeme za sumiranje i uobličavanje vlastitih misli, htijenja i osjećaja, a informacije su se sažimale u pismima pisanim tintom na papiru.

Ivana Mrčela rođena je u Čakovcu. Nakon završene srednje škole za dizajnera unutrašnje arhitekture, 2004. godine upisuje studij modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu na kojem stječe diplomu. Nakon modnog dizajna 2007. godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu koju završava u rujnu 2012. godine u klasi profesora Svjetlana Junakovića. Godine 2011. izabrana je među 27 najboljih studenata u Republici Hrvatskoj. Iza nje je sedam samostalnih te šezdesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica je HDLU-a, HZSU-a te ULUPUH-a.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon