SAMOSTALNA IZLOŽBA KARLE ČURČINSKI U GALERIJI ZILIK

Tekst: S. Š. Š.

Foto: ZILIK

U Galeriji ZILK u Karlovcu, u četvrtak, 19. ožujka 2020. otvora se samostalna izložba pod nazivom “Čekanje” akademske umjetnice Karle Čurčinski. Na izložbi će akademska umjetnica predstaviti ukupno 27 radova različitih formata izvedenih u kombiniranoj tehnici, te video animacijom koji su dio recentnog ciklusa pod nazivom “Čekanje”. Izložba ostaje otvorena do 2. travnja 2020.

Ciklus radova predstavlja vizualne bilješke naglašenih stanja, misli i emocija, a tek u manjoj mjeri aktivnosti i događaja. Radovi su najčešće izvedeni u kombiniranoj tehnici pri čemu autorica koristi kolaž, akvarel, ručni vez na platnu, olovku, marker, kredu, drvenu bojicu, ugljen i digitalni crtež.

Karla Čurčinski rođena je 1993. godine u Zagrebu. Diplomirala je grafiku 2017. godine u klasi profesora Svjetlana Junakovića na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dobitnica je dviju Rektorovih nagrada. Do sada je imala dvije samostalne izložbe te je sudjelovala na brojnim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Članica je HDLU i HULU. Živi i radi u Zagrebu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon