PORTAL ZA UTVRĐIVANJE ISTINE POD HAKERSKIM NAPADOM

Tekst: Panopticum

Foto: Universal Pictures

Internetski portal Faktograf, poznatiji u narodu pod nadimkom “Ministarstvo istine”, na meti je hakerskog napada, prenose hrvatski mediji, uključujući i krovni ceh novinara – HND.

Maltretiranje, zlostavljanje i prijetnje Faktografovom novinarskom timu, nažalost, ne predstavljaju ništa novo, izjavljuju s hakiranog portala. Naime, kako nadalje izjavljuju s portala Faktograf, a prenose pojedini mediji u Hrvatskoj, verbalni napadi i prijetnje su se intenzivirali nakon javnog poziva poduzetnika Nenada Bakića koji je Faktograf neutemeljeno optužio da krše zakon i pozvao na osnivanje fonda za financiranje tužbi i prijava protiv redakcije.

Podsjetimo, matematičar i analitičar Nenad Bakić nedavno je najavio podizanje sudske tužbe protiv tzv. fact-checking medija Faktograf. U objavama na svom facebook profilu  10. i 11. prosinca 2021. Bakić je to i napisao. Također, pozvao je i ostale građane koji misle da im Faktograf narušava ustavna prava slobode izražavanja na podnošenje sudskih tužbi prema članku 127. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon