SAM SVOJ MAJSTOR – KAKO U TRI POTEZA NAPRAVITI MASKU PROTIV KORONAVIRUSA

Tekst: D. S.

Foto: S. B. K./YouTube

Vijest o pojavi koronavirusa u Hrvatskoj izazvala je pomalo paničnu lančanu reakciju u potražnji zaštitnih medicinskih maski za lice u vidu jurišanja na domaće ljekarne. Naime, pojavom koronavirusa u Hrvatskoj podigao se stupanj pripreme i obrane na višu razinu.

Prema medijskim napisima, medicinske maske za lice su doslovno razgrabljene u samo nekoliko sati od objave vijesti da se Hrvatska našla u klubu zemalja s prvim lociranim i potvrđenim pacijentom koji je pozitivan na koronavirus. U nužnoj ponudi medicinske zaštite od agresivnog istočnog virusa mnogi su se dosjetili građevinskih i lakirerskih maski koje su još dostupne u trgovinama tehničke robe širom Hrvatske. Osim maski za bauštelu internetom i društvenim mrežama kruže i video uradci o samostalnoj izradi zaštitinih maski, a jedan od njih koji na praktičan način u nekoliko poteza prikazuje kako napraviti zamjensku masku za lice donosimo u kraćem video prilogu u nastavku teksta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon