UKIDANJE ZABRANE ZAPOŠLJAVANJA LGBT OSOBA U SAD

Pentagon će idućeg mjeseca ukloniti zabranu zapošljavanja otvoreno transseksualnih osoba, objavili su američki dužnosnici u subotu. Ministar obrane Ash Carter nazvao je dosadašnju regulaciju zastarjelom i štetnom za vojsku. Odluku, koja dolazi nakon što je tajnik američke vojske postao Eric Fanning, prva otvoreno homoseksualna osoba na vojnoj dužnosti, pozdravili su aktivisti za prava transseksualnih osoba.

Eric Fanning

Tekst: Hina

Foto: www.reuters.com

Pentagon će idućeg mjeseca ukloniti zabranu zapošljavanja otvoreno transseksualnih osoba, objavili su američki dužnosnici u subotu. Ministar obrane Ash Carter nazvao je dosadašnju regulaciju zastarjelom i štetnom za vojsku. Odluku, koja dolazi nakon što je tajnik američke vojske postao Eric Fanning, prva otvoreno homoseksualna osoba na vojnoj dužnosti, pozdravili su aktivisti za prava transseksualnih osoba.

Američka vojska maknula je zabranunovačenja otvoreno homoseksualnih osoba 2011. godine. Ukidanje nove zabrane zahtijevat će od svih grana američke vojske nove mjere u području regrutiranja, smještaja i uniformi za transseksualne osobe, izjavio je za američke medije dužnosnik vojske.

Američki centar za jednakost transseksualnih osoba procjenjuje je da u američkoj vojsci služi oko 15 tisuća transseksualnih osoba.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon