SABOTAŽA HRVATSKE METROPOLE NIJE PLOD NEZNANJA NEGO DUGOROČNI CILJ PLATFORME MOŽEMO

Tekst: Janko Prester/Maxportal

Foto: Jadran film/Možemo!

Janko Prester, magistar ekonomije, napisao je u četvrtak, 14. rujna 2023. zanimljiv komentar o stranci Možemo! koji je izazvao veliki interes na društvenim mrežama, a i šire. Njegov osvrt koji u donosi Maxportal prenosimo u cijelosti i to kako slijedi:

“Ono sto me čudi u komentarima na ovakve vijesti je da ljudi stalno ponavljaju kako oni eto, misle dobro, ali nisu sposobni, ne vole raditi, blokiraju ih preostali Bandićevi kadrovi itd…

A istina je puno jednostavnija i nažalost puno gora: kao organizacija temeljena na ideji degrowtha i sličnih koncepata kojima je cilj degradacija i ultimativno uništenje industrijske civilizacije kao takve, oni ovakvim politikama samo konzistentno slijede svoje temeljne idološke postavke.

Dakle kad se čita da Možemo nije pokrenuo neki projekt koji je obećao, ili nije napravio neku prometnicu, ili sabotira neki poslovni plan za razvoj Zagreba, to treba promatrati kao “uspješni” provodjenje njihovih politika, a ne kao neki fail.

Tu isto griješe konzervativci i pro-free market liberali koji optužuju da su Možemo socijalisti koji ne znaju voditi ekonomiju ili slični.

Ne.. socijalisti starog kova, koliko god ne razumiju kako ekonomija funkcionira barem u svojoj proklamiranioj ideologiju imaju ideju napretka, ovladavanjem prirode, industrijalizaciju i obogaćivanje radničke klase…

Degrowth, kult Gaie, Benatarov antinatalizam i ostale elitne ideje slične sorte su potpuno novi politički fenomen koji je bio podjednako odbojan američkom kapitalistu koji čita Ayn Rand i Sovjetskom direktoru tvornice koji čita petogošnji  plan industrijalizacije Sibira.

O tome žele li građani  Zagreba da im i dalje vlast obnaša religijski kult koji ima za cilj uništavanje bilo kakvog prosperitata, neka odluče sami.”

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon