SABORSKI ZASTUPNICI POTVRDILI NOVU VLADU ANDREJA PLENKOVIĆA

Tekst: Panopticum

Foto: RTL

U četvrtak, 23. srpnja 2020. u kasnim večernjim satima izglasano je povjerenje novoj 15. Vladi Republike Hrvatske koju će voditi aktualni premijer Andrej Plenković. 76 saborskih zastupnika je glasalo za, 59 je bilo protiv, a nije bilo suzdražnih. Nakon glasovanja premijer Plenković i ministri su prisegnuli.

Podsjetimo, predsjednik Vlade bit će i dalje Andrej Plenković, dok će SDSS-ov Boris Milošević biti potpredsjednik u Vladi. Uz Miloševića, potpredsjednici će biti i ministri Davor Božinović, Tomo Medved te Zdravko Marić. Tomo Medved bit će i dalje ministar hrvatskih branitelja, a Davor Božinović nastavlja obnašati funkciju ministra unutarnjih poslova. Zdravko Marić nastavlja voditi Ministarstvo financija a Ministar vanjskih i europskih poslova bit će i dalje Gordan Grlić Radman. Marija Vučković ministrica je poljoprivrede a Ministar mora, prometa i infrastrukture ostaje Oleg Butković. Bivša državna tajnica Nikolina Brnjac će biti na čelu Ministarstva turizma i sporta dok će Nataša Tramišak voditi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a. Resoru gospodarstva pridodan je i resor održivoga razvoja, a ministarstvo će voditi Tomislav Ćorić a Radovan Fuchs će biti ministar znanosti i obrazovanja, Ministar Ivan Malenica, uz resor uprave, sada dobiva i resor pravosuđa dok na čelu ministarstva kulture i medija ostaje Nina Obuljen Koržinek. Darko Horvat koji je do sada bio na čelu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, sada će voditi Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine dok novi ministar obrane postaje Mario Banožić koji na to mjesto dolazi s mjesta ministra državne imovine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon