RUSIJA 2022. UVODI ZDRAVSTVENI NADZOR I OTVARA KARTOTEKE ZA STRANCE

Tekst: Sputnik/Panopticum

Foto: Aeroflot

Osim profesionalnog smješka stjuardesa Aeroflota, nacionalnog prijevoznika Ruske Federacije prilikom dolaska u neku od zračnih luka Rusije, prema novom zakonu koji će stupiti na snagu početkom 2022. godine svi stranci će se testirati na tuberkulozu, sifilis i HIV, a uzimat će se i otisci prstiju. Rezultati će se slati imigracijskim vlastima Rusije.

Osim toga, detaljan liječnički pregled za strance će biti obvezan svaka tri mjeseca i uključivat će krvnu sliku, RTG ili CT snimke. Pregledima će biti podvrgnuta i djeca od šest godina i starija a onima koji se odbiju testirati prijeti oduzimanje dozvole za rad.

Povodom toga je Njemačko-ruska gospodarska komora (AHK) upozorila da bi zbog novih pravila, ako ih se bude dosljedno primjenjivalo, rusko gospodarstvo moglo trpjeti posljedice. Postoji bojazan, upozorava AHK, da veliki broj poslovnih ljudi koji su važni Rusiji napusti zemlju. AHK već sada traži od ruske vlade da ublaži pravila na što je Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije objavilo da će zasad tražiti samo povoljne uvjete za pripadnike stranih medija i njihove obitelji.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon