RODNA RAVNOPRAVNOST U MEDIJIMA

Agencija za elektroničke medije (AEM) organizira okrugli stol na temu „Rodna ravnopravnost u medijima“ koji će se održati u srijedu 14. prosinca 2016.godine , u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu. Agencija za elektroničke medije supredsjedateljica je, uz španjolskog regulatora, radne skupine na temu rodnih stereotipa u medijima, osnovane pri Mediteranskoj mreži regulatornih tijela (MNRA), koja u suradnji s drugim regulatorima provodi rodne analize medijskih sadržaja. U okviru radne skupine MNRA provedene su analize rodnih stereotipa u informativnim programima, u komercijalnim komunikacijama, koje su

An employee of PRESS TV, Iran's 24-hour English language satellite news channel, works in the newsroom at its Tehran headquarters July 9, 2007. PRESS TV officials have said the channel would seek to take on established players like CNN and BBC World. REUTERS/Caren Firouz (IRAN)

Tekst: AEM

Foto: www.reuters.com

Agencija za elektroničke medije (AEM) organizira okrugli stol na temu „Rodna ravnopravnost u medijima“ koji će se održati u srijedu 14. prosinca 2016.godine , u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu.

Agencija za elektroničke medije supredsjedateljica je, uz španjolskog regulatora, radne skupine na temu rodnih stereotipa u medijima, osnovane pri Mediteranskoj mreži regulatornih tijela (MNRA), koja u suradnji s drugim regulatorima provodi rodne analize medijskih sadržaja. U okviru radne skupine MNRA provedene su analize rodnih stereotipa u informativnim programima, u komercijalnim komunikacijama, koje su hrvatskoj javnosti predstavljene u prosincu prošle godine. Na ovogodišnjoj plenarnoj sjednici MNRA regulatori iz Hrvatske, Španjolske, Maroka i Francuske, predstavili su analize koje su ukazale na diskriminaciju u načinu prikazivanja žena sportašica i ženskog sporta u medijima. Ovom prilikom želimo zainteresiranu javnost upoznati s rezultatima istraživanja na temu zastupljenosti žena u sportu u informativnim programima na nacionalnim televizijama, koju je provela Agencija za elektroničke medije, te otvoriti diskusiju o mogućim instrumentima medijske samoregulacije za uspostavljanje rodne ravnopravnosti u medijskim sadržajima. Okrugli stol organizira se povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon