RIM TIM TAGI DIM POSTAJE GLOBALNI HIT

Tekst: Nikola Šimić Tonin

Foto: HRT

 (…) Zbogom mama, zbogom tata
Mijau, mačko, molim te, mijaukni i ti meni
Ne plačite, samo plešite
Rim-tim-tagi-digi-dim-tim-tim…

I nakon poraza, o dostojanstvu je pukome riječ; a nema ga i nikad ga neće biti u vrijeđanju i omalovažavanju ikoga i ičega. Kada se našeg Marka posvud toliko hvali kao rijedak ljudski dragulj, uz njegov neupitan talent i predanost navode se skromnost i pristojnost. Od Marka – prepunog empatije – sigurno nikada nećemo čuti ijednu ružnu riječ na račun konkurencije.

„Jedina razlika između mene i Nema je to što će njemu biti pehar na polici.“ – Baby Lasagna.

Što se ovogodišnjeg Eurosonga tiče, sve je već rečeno i svima ga je jamačno preko glave. Na pragu te nikad veće mi tuđine, parafrazirat ću velikoga Boba Dylana koji je u mitskoj godini Woodstocka na pitanje novinara o dojmovima spram Tommyja – rock opere grupe The Who – svojski promrsio: ”Imam ugovoreno drugdje.”

Pa ipak…

Po strani sve politike, lobiji i teorije zavjere, Švicarska je ponudila odista kvalitetnu pop skladbu i zapanjujuću vokalnu izvedbu svoje uzdanice imenom Nemo; vrijednost skladbe i izvedbe u pitanje neće dovesti nitko tko se iole razumije u glazbu. S druge pak strane, naš je Marko isporučio globalni pop hit i legende dostojnu izvedbu ujedinivši golemu eurovizijsku obitelj kao nitko drugi ove godine.

Vrjednija od ikakve pobjede bila bi mu barem još jedna pjesma hitoidnošću srodna Rim tim tagi dim. U idealnoj je poziciji da iskoristi sav svoj talent i postane globalna zvijezda povlačeći za sobom svoj predani tim.

Što se Nema tiče, ljudskost nalaže poželjeti mu isto što i našem Marku.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon