RIJEKA DOMAĆIN MEĐUNARODNOG LEZBIJSKOG FESTIVALA “PRAVEDNOST, SESTRINSTVO, SOLIDARNOST”

Tekst: Antonija S. Almesberger

Foto: Smoqua

Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ u suradnji s udrugom PaRiter organizira šesti Međunarodni Festival queer i feminističke kulture Smoqua koji će se održati od 13. do 15. listopada 2022. na nekoliko lokacija u gradu Rijeci. Cijelokupni program u trajanju od tri dana može se pronaći na internetskim stranicama lezbijske organizacije LORI.

Organizatori iščekuju više od 30 aktivista i aktivistkinja te umjetnica i umjetnika iz Europe i SAD-a s kojima će zainteresirana javnost provesti nezaboravna tri dana festivala kroz ukupno 18 događaja na hrvatskom i engleskom jeziku. Kroz projekcije filmova, razgovore, igre, živu knjižnicu, radionice, performanse i druge aktivnosti ponovno svi sudionici će proslaviti zajedništvo i uključivost u sigurnom prostoru i podržavajućem društvu.

Ovogodišnjom temom “Pravednost, sestrinstvo, solidarnost” organizatori pozivaju na promišljanje o ovim pojmovima iz različitih perspektiva, oslanjajući se na zajedničko iskustvo društvene i kulturne opresije. Kao i svake godine, posjetitelji i posjetiteljice festivala mogu učiti kroz razmjenu iskustava, promišljanje, propitivanje, te iskusiti queer i feminističku kulturu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon