RIJEKA DOMAĆIN DVODNEVNOG GLAZBENOG ETNO FESTIVALA

Tekst: A. Bernard

Foto: HKD

U Rijeci su najavljena dva glazbena etno dana na Trgu Riječke rezolucije, pod zajedničkom kapom petog izdanja festivala Porto Etno koji se odvija u organizaciji Hrvatskog kulturnog doma (HKD) na Sušaku i uz potporu Grada Rijeke. Oba festivalska dana povezana su folklornim nastupima predstavnika manjina koje djeluju na području Primorsko-goranske županije, a odvijati će se od 25. do 26. lipnja 2021. godine.

Pogramom će se predstavit Matica Slovačka Rijeka, zatim Zajednica Talijana Rijeka, Kulturno društvo Rusina i Ukrajinaca Rušnjak PGŽ, Kaljina, Kulturno umjetničko društvo SEVDAH, Bošnjačka nacionalna zajednica – Mješoviti pjevački zbor Sevdalije, Makedonsko kulturno društvo Ilinden, Udruga mladih Roma Rijeka Romska budućnost i Zbor Montenegrini. Posebne izvedbe na festivalu Porto Etno pripasti će Dunji Knebl koja u Rijeci gostuje zajedno s mladim multinstrumentalistom Rokom Margetom a kojima će se na dijelu koncerta pridružiti i kućni Porto Etno orkestar. Nadalje, nakon folklora, nastupit će Nina Kraljić uz pratnju Miroslava Gugića na gitari i Ivana Judaša na handpanu i djembama. Organizatori napominju da će zbog epidemioloških mjera ove godine festival privremeno ostati bez svog gastro dijela.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon