RIJEČKI PORT OF DANCE KREĆE S PREDSTAVOM “FLY!”

Tekst: Ana Bernard

Foto: Vojta Brtnický

Ovo ljeto Hrvatski kulturni dom (HKD) na Sušaku predstavlja program Port of Dance, selekciju predstava Spring Forward festivala. Za tu prigodu HKD izlazi iz svoje zgrade u Strossmayerovoj i na tri riječke lokacije donosi pet predstava suvremenog plesa. Prva na rasporedu je predstava FLY! češke plesačice Markéte Stránske, u četvrtak 2. srpnja 2020. na Trgu Riječke rezolucije.

FLY! je fizičko životno iskustvo koliko smanjeni centar za podršku utječe na našu fizičku i mentalnu stabilnost. Solo Markéte Stránske naglašava činjenicu da svaka različitost nudi niz mogućnosti i jedinstvene fizičke i mentalne putove.  Markéta Stránská je koreografkinja, izvođačica i fizioterapeutkinja sa sjedištem u Hradec Královu u Češkoj. Predstava je dio selekcije ovogodišnjeg Spring Forward festivala suvremenog plesa koji se u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a u suradnji plesne mreže Aerowaves i Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, održao u jedinstvenom online izdanju.

Nadalje, za drugi dan programa Port of Dance Hrvatski kulturni dom na Sušaku dovodi češkog plesača Viktora Černickýa s predstavom PLI, koji u Rijeku dolazi kao dio selekcije Spring Forward festivala. Predstava će se održati u ambijentu Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, u petak 3. srpnja 2020. u 20 sati.

Predstava PLI kombinira 22 konferencijske stolice, opsesivni ritam i jednog posvećenog čovjeka, a slijedi baroknu filozofiju Gottfrieda Willhelma Leibniza te predstavlja nepredvidljiv i šaljiv performans koji baroknu robusnost zamjenjuje prostornom skromnošću i materijalnim minimalizmom.

Ulaznice po cijeni od 50 kn moguće je kupiti preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu ili sat vremena prije predstave na Trgu Riječke rezolucije.

Program Port of Dance:

2.7. 2020. Markéta Stránská: FLY! / Trg Riječke rezolucije / 21h

3.7. 2020. Viktor Černický: PLI / Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja / 20h

15.7.2020.  Máté Mészáros: Mechanics of Distance/Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja / 20h

20.7. 2020. Collective Dope – Jenna Jalonen: BEAT „I just wish to feel you“ / Exportdrvo / 21 h

28.7. 2020. Joy Alpuerto Ritter: Babae / Trg Riječke rezolucije / 21h

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon