RIJEČKA PROREKTORICA U UPRAVNOM VIJEĆU EUA

Tekst: Panopticum

Foto: UNIRI

Prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Marta Žuvić primljena je u utorak, 4. veljače 2020., nakon selekcijskog postupka, u Upravno vijeće za područje učenja i poučavanja Europskog udruženja sveučilišta (EUA). Mandat traje dvije godine, a počinje s 1. ožujka 2020.

Europsko udruženje sveučilišta (European University Association) predstavlja više od 800 sveučilišta i nacionalnih rektorskih zborova u 48 europskih zemalja. EUA ima krucijalnu ulogu u utjecaju na politike EU-a o visokom obrazovanju, istraživanju i inovacijama. Kontinuiranom interakcijom s nizom drugih europskih i međunarodnih organizacija, EUA osigurava da se čuje neovisan glas europskih sveučilišta. EUA organizira radne skupine i upravna vijeća u vođenju svojih inicijativa, za pojedina područja, gdje je potrebna stručnost na visokoj razini. Ona uključuju politiku istraživanja i inovacija, doktorsko obrazovanje te učenje i poučavanje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon