RIBARSTVO I LJUDSKA PRAVA NA MORU

FAO zajedno sa Svetom Stolicom hitno traži prekid kršenja ljudskih prava u sektoru ribarstva, koje daje mogućnost uzdržavanja jednoj od deset osoba na planetu. Sažetak je to zajedničkog priopćenja prilikom obilježavanja Svjetskog dana ribarstva koji se održao u Rimu u sjedištu Organizacije ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) dana 21.

FAO_Vatican

Tekst: B. Dobrijević

Foto: www.radiovaticana.va

FAO zajedno sa Svetom Stolicom hitno traži prekid kršenja ljudskih prava u sektoru ribarstva, koje daje mogućnost uzdržavanja jednoj od deset osoba na planetu. Sažetak je to zajedničkog priopćenja prilikom obilježavanja Svjetskog dana ribarstva koji se održao u Rimu u sjedištu Organizacije ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) dana 21. studenog 2016. godine. Osim toga, naglašeno je da je posljednjih godina u sektoru svjetskog ribarstva povećano zlorabljenje, uskraćivanja prava ribara, povećan rad maloljetnika i prinudni rad, većinom doseljenika, koji su žrtve trgovine ljudima, pa sve do oblika pojave ropstva na brodovima i drugim plovilima. Slijedom toga svi su govornici uputili apel da se ratificiraju, a potom i primijene, postojeći sporazumi protiv ilegalnoga ribarenja i iskorištavanja radnika na moru.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon