RF PROZVALA BIVŠEG KOALICIJSKOG PARTNERA

Tekst: Panopticum

Foto: HINA

U nedjelju, 15. kolovoza 2021. na blagdan Velike Gospe je David Bilić, koodinator zagrebačke organizacije i zastupnik RF-a u prošlom sazivu Gradske skupštine, izjavio medijima pred Skupštinom grada Zagreba kako mjere štednje kakve smo imali prilike vidjeti, a koju je prezentirala nova gradska vlast Zagreba na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, a odnosi se na mjere na račun pacijenata i pacijentica bolnica te vrtićke djece i njihovih roditelja, za Radničku frontu predstavljaju nešto nedopustivo.

Za Bilića upravljanje Gradom ne treba gledati kao upravljanje korporacijom pri čemu je bitna samo bilanca, odnos prihoda i rashoda, već i to da Grad obavlja barem osnovne javne usluge, a tu ubraja i brigu o najugroženijima, u ovom slučaju, onima koji posjećuju bolnice te vrtičkoj djeci i njihovim roditeljima.

Naime, za RF su apsurdne tvrdnje da se parking ukida, među ostalim, i zbog toga što se ne zna tko parkira kao pacijent, a tko samo koristi besplatan parking. Zbog istog su, kažu, apsurdnim performansom pokazali jedan od načina validacije parkinga za pacijente.

Predstavnik RF također je tom prilikom istaknulo neupisivanje znatnog dijela prijavljene djece u vrtiće, što, smatra, najviše pogađa siromašne i žene. Nadalje, u RF smatraju da će se oni boljeg imovinskog stanja lako snaći, dok će oni siromašniji morati naći alternativu koja će, zbog postojećih društvenih odnosa, daleko više pasti na teret majki.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon