RF OSUDILA KOKETIRANJE ZORANA MILANOVIĆA S DESNICOM

Tekst: RF

Foto: HRT

Radnička fronta reagirala je na opasno koketiranje Zorana Milanovića s desnicom te su stoga mišljenja da je postalo jasno je da ih se sada oportunisti boje.

Naime, predsjedništvo Saveza antifašista Istarske županije je u petak, 12. lipnja 2020. u Pazinu objavilo priopćenje u kojem pozivaju sve da na predstojećim parlamentarnim izborima podrže koaliciju IDS-a i SDP-a, te su pozvali građane Istre “da ne bacaju svoje glasove u bunar već da podrže ovu opciju koju podržava većina građana Istre”. No vjerojatno su zaboravili podsjetiti antifašiste da su SDP i IDS u Europskom parlamentu 19. rujna prošle godine glasali za Rezoluciju o važnosti europskog sjećanja koja izjednačava komunizam s nacizmom koristeći 80-u godišnjicu izbijanja drugog svjetskog rata za opasni povijesni revizionizam i mitologiju o „dvama totalitarizmima” – sovjetskom i njemačkom, te dvije “sfere interesa” koje se u potpunosti Rezolucijom izjednačavaju. Rezoluciju su inicirali europski konzervativci, te dolazi od konzervativnih europarlamentaraca (Poljska, Mađarska, Hrvatska). Brani li se antifašizam na ovaj način, znamo li da su Istru, Dalmaciju, Kvarner od fašista branili – komunisti. Komunizam koji je krenuo od ideje boljeg i pravednijeg društva i fašizam i nacizam koji su počivali na rasnim zakonima i nejednakosti ne mogu se izjednačiti!

Opasna revizija prošlosti na koju pristaju SDP/IDS ne može se više maskirati, sasvim je jasno da oni, pored svih ostalih političkih oportunizama, uopće više niti nisu antifašisti. Istarski antifašisti koji uistinu brane vrijednosti antifašističke borbe koju su poveli komunisti, ne mogu glasati za ovu kompromitiranu skupinu. SDP/IDS brane oni koji od njih imaju itekako koristi jer inače ne bi izmišljali kako je glas za lijevo-zelenu koaliciju navodno bačen “u bunar”, ako većina anketa već sada najavljuje da ulazimo Sabor u VIII. izbornoj jedinici. Naravno, ishitrene reakcije onih koji su povezani s IDS-om i SDP-om samo potvrđuju kako je i njima jasno da su dobili ozbiljnog protivnika – pravu ljevicu koja brani radničke interese i beskompromisno stoji uz antifašizam. Radnička fronta, kao i druge stranke koalicije, dosljedno upozorava na opasni povijesni revizionizam, izlazimo na ulicu, prosvjedujemo, zalažemo se za pravi antifašizam.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon