RF: MILANOVIĆ JE PROMIJENIO VJEROISPOVIJEST

Tekst: R. F.

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Iz Radničke fronte su se oglasili priopćenjem koje se osvrnulo na nedavnu izjavu predsjednika Milanovića, ali i na njegovo dosadašnje djelovanje. Za njih Zoran Milanović nikada nije predstavljao lijevu opciju, ali im je jasno kako se u pojedinim trenucima mogao činiti kao „manje zlo“. Ipak, za Radničku frontu ovo predstavlja samo vrhunac njegovog kontinuiranog puta.

‘Prisjetimo se njegovih ranijih izjava’, podsjetili su iz Radničke fronte, pritom se prisjećajući Milanovićevih kvalifikacija samoga sebe kao konzervativca i libertarijanca te njegovih izjava na kraju premijerskog mandata u kojima se sa takozvanim šatorašima nadmetao u nacional-šovinizmu, pritom spominjući „vojne lekarke“ i nazivajući Srbe „šakom jada“.

Ipak, za njih je trenutak kada se trebalo odreći Milanovića počeo sa Zakonom o radu koji je „fleksibilizirajući“ radne odnose doveo do nikada nesigurnijih radnih odnosa za radnike koje ovih dana iz vladajućeg HDZ-a žele dodatno pogoršati. Međutim, priznaju da je bio dug put od toga do današnjih skandaloznih izjava i svrstavanja aktualnog predsjednika.

‘Predsjednik je već prije koketirao sa svjetonazorskom desnicom, na što smo i ranije upozoravali, te se ova kulminacija dala naslutiti iz njegovih antikomunističkih i revizionističkih istupa, relativiziranja ispovijedi silovanih žena, kao i relativiziranje žrtava ratnih zločina’, upozoravaju iz RF-a. Na prvom mjestu su istaknuli predsjednikovo vraćanje odličja Branimiru Glavašu, relativiziranje zločina Mihajla Hrastova, kao i konstantne napade na predstavnike Srba u RH, naročito Milorada Pupovca kao najpoznatije od tih lica, nižu iz RF-a.

Za kraj su poručili da se namjeravaju nastaviti odupirati aktualnom predsjedniku i njemu sličnima na svim poljima, prvenstveno aktualnim izmjenama koje bi trebale dodatno pogoršati Milanovićev Zakon o radu, ali pritom ne ispuštajući iz vida i sve antifašističke, feminističke i općenito  ljudske teme koje su Milanoviću trenutno „na piku“.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon