RF: ANTIFAŠISTIČKI KONCERT NA TITOVOM TRGU UZ NARODNU KUHINJU I RADNIČKO SAVJETOVALIŠTE

Tekst: RF

Foto: RE

Povodom obilježavanja 1. Maja – Praznika rada i 3. Maja – Dana oslobođenja grada Rijeke, Radnička fronta organizira program pod nazivom „Naš svijet jedinstva, slobode i rada“ koji će se održati u ponedjeljak, 2. svibnja 2022. na Titovom trgu u Rijeci s početkom u 17 sati. Program je međunarodnog antiratnog, antifašističkog i radničkog karaktera, a obuhvaća niz kulturno-društvenih aktivnosti.

Potaknuti aktualnošću zahtjeva Inicijative za radnički Zakon o radu koja okuplja više od dvadeset tisuća članova, RF program započinje u 17 sati radničkim savjetovalištem koje je organizirano u suradnji s Nezavisnim sindikatom radnika Hrvatske kako bi radnicima Kvarnera, Gorskog kotara i Istre, stručnim savjetima pomogli u solidarnoj borbi za ostvarivanje i očuvanje radničkih prava te potaknuli zainteresirane da nam se pridruže u inicijativi.

Centralni događaj programa je antifašistički koncert Zbora Praksa i orkestra Motståndets Musik s početkom u 19 sati. Zbor Praksa pjevanjem njeguje antifašističke vrijednosti, pjesmama koje ističu razlike današnjeg društva, klasnu solidarnost te nadilaženje nacionalnih barijera, dok je orkestru Motståndets Musik iz Švedskog Malmöa glazba oruđe u borbi, dio načina otpora, kanal kojim izražava svoje značenje, svoju tugu, ljutnju i radost, ne samo svoje snove i političke vizije.

Po završetku zborskog programa u 20 sati, izvođačima i publici priređena je večera kako bi uz druženje podijelili svoja iskustva u borbi za pravedniji svijet bez ratova i klasnih razlika. U slučaju loših vremenskih uvjeta, program će se odvijati u Pogonu Kulture.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon