NEUSPJEH DP-OVIH MÜNCHHAUSENA MOGAO BI POSTATI PREDMETOM „OŠTRE MOĆI“

Tekst: Zdenko Lozo

Foto: Z1

Na koncu jedne bijedne kampanje

Bljutavilo će trajati još koji dan, a bit će ga i na samim izborima. Svi sa svima ratuju, tu se nezna tko koga – Sodoma i Gomora, jednom riječju. Za očekivati je ponovljene izbore, a vi istinski domoljubi, ratnici i osobe s poštenim životnim postignućima računajte na angažman! Vrijeme je preuzimanja sudbine naše države u hrvatske ruke, od istinskih rodoljuba – najboljih kćeriju i sinova – ma gdje se oni sad nalaze na listama i naravno onih čija imena nisu tamo gdje bi trebala biti.

Približavamo se samom trenutku konca jedene farse, lakrdije i poniženja institucaja RH u režiji najgoreg ološa našeg naroda i države – zamišljnog, razrađenog i provedenog scenarija hibridnog oblika otvorenog rata sa svim vrstama „oružja“.

Parlamentarni izbori u RH finale su jedne brutalne, ne samo parlamentarne, subverzije protiv vlastite države za obilate škude  – ne u rubljima, već nešto čvršćim novčanicama.

Puške, rašpe, bombe i livori

Nečuvena uškopljenost Ustavnog suda i potpora zlom naumu od strane čuvara zakona, (posebice DORH-a, koji dozirano opslužuje antihrvatske obavještajne biltene materijalom po izboru) potpuna nezrelost sigurnosnih službi, muk kulturnih institucija i tzv. nevladinih organizacija otvorili su širom vrata, za sada bez ikakvih sankcija, Meštru sviju hulja (MSH).

Slične, ovaj put neuspjele pokušaje Moskva je izvela u Austriji, Belgiji i još nekim europskim državama  kako bi, ne samo  u euro parlement,  instalirala svoje ljude koji bi s već sigurnim pozicijama (ni tu neće manjkati staro-novih hrvatskih bjednika) obavljali specijalne zadaće za račun Putina. U Njemačkoj je čitava jedna politička stranka kontaminirana prodorom ruskog FSB-a, zloglasne tajne službe, reinkarnirane  sa snažnijim oblikom perfidije i brutalnosti od zloglasnog KGB-a.

Slovačka koja živi još uvijek s kolektivnom memorijom staljinizma, mjerom gotovo sličnoj Mađarskoj,  „izabrala“ je i premijera i predsjednika države  koji niti jednom gestom ne kriju čiji su oni zapravo igrači. Dok se rasplamsava oružana agresija na Ukrajinu istovremeno eskaliraju proxi ratovi barem na tri koninenta u kojima Rusija obilato sudjeluje ljudstvom, tehnikom i mnoštvom oblika hibridnog ratovanja. Primarni cilj ruskih operacija izvan Ukrajine je uvlačenje zapadnih vojnih saveza u velike sukobe, kako bi se oteretio istočno ukrajinski front. Jedan od napisanih  scenarija za novo ratno žarište sigurno je i prostor Balkana. Nemala uloga Kine u svim navedenim ruskim igrama bez granica uz prikrivenu potporu svih oblika, luđaku koji ratuje primarno za njihove geopolitičke interese, danomice prerasta u sve oblike „otvorenog partnerstva“.
Ponavljam još jednom što je dozvoljeno volu to nije moguće ni Jupiteru!

Doti jedna politička stranka u RH koja pripada tzv. oporbi u prilično sinkroniziranim istupima udara samo u jednu metu, a ona se zove AP. Nedostak mašte i vrhunac laži odlike su i sredstva koja se neštedimice troše u kampanji, pri tom bez iti kakve suvisle kritike ili programske alternative. Zagrebe li se noktom, a ne skalpelom, ono velikim slovima ispisano AP,  čita se u podlozi trajnim slovima ispisano Republika Hrvatska. Nu, sva ta bulumenta je očito računajući, s totalnim suportom medija, računala i na masovni odaziv svojih istomišljenika. S njima nije željela podijeliti političku kampanju nego nasilne demoštracijune, diverzije i nerede u čitavoj zemlji. Poglavito to vrijedi za Rijeke (krvavih) pravdi. Lajtmotiv  je za sada prikrivena krilatica Borisa Dežulovića, te gromade od Hrvata – „Puške, rašpe, bombe i livori“. To je njihov jezik kojeg su usisali s majčinim mlijekom, to su glazbala s kojim bi oni tako rado odsvirali posmrtni marš našoj Lijepoj. Finili su Mare bali. Ako su doluri  bili falcifikato, onda vam je triper oriđinale!

Tek pokoja otužna šačica – baš na svim njihovim skupovima, od nekih desetak fanatika slušali su svakodnevno iste fanfare, istu glazbu, iste bljuvotine o boljemu sutra. O, kako lepo o njima zbori MSH, sudionik onog njemu doživotno nezaboravnog sleta na stadionu JNA. Sleta jugo mladosti u čast  maršalu zločincu, čijim je gardistom tada bio i bigotno komunistički prisegnuo kako će Jugovnoslaviju braniti kao zjenicu sopstvena oka! Vi Livnjaci koji ste ga ovacijama pratili u sred vašeg rodnog grada pogledajte kako se kune drugu Titu. Jasno, i u toj dvorani bijaše nemali broj onih koji su to radili poput MSH-a.

Pravda, kojuzla prošlosti prizivlju hrvatskom narodu, upamćena je kao surova osveta i pljačka ne samo u mandatu MSH-a. Hrvatskom je narodu ukradeno više od pedest godina života, prava na trajanje ili bilo kakvo ljudsko dostojanstvo i to barem za 4/5 njegova dijela. O falangama ništa novo. Početni njihov zanos  nalikovao je iluziji sličnoj našmrkanoj osobi MSH-a. Balon od sapunice se brzo rastopio, a pukotine unutar neprincipjelne koalicije s SDP-om kao liderom opasnih činidbi, doživio je potpuni promašaj, nalik vojvodinim pucnjima U NIŠTA.

Seno, slama – jedan, dva

I dok se falanga i kmeriosim tzv. novinara i medija  ufaju u nastaše, i čvrste čete čiče Putina narod je potpuno sluđen te u nedoumici što sad činiti? Za koga glasovati?    Hajdemo još jednom na repeticije. Zoran Milanović uz vjetar u leđa od strane Miroslava Škore i potporu tome vjetru od strane Kolinde Grabar postade nesumljivo capo di tuti capi i čini sve kako je obećao baš uoči spoznaje potpunog političkog dogorijevanja. U istom je plamenu obilato spržio krila svojeg SDP-a.

Uz ideološke srodnike prije svega, u ostatku ostatka bučnijeg dijela neokomunista, te rast još gore varijante imena Možemo pokušava iskorititi sve Škorino naslijeđe primarno strukturirano u tada neupitnom konglomeratu imena Domovinski pokret. Makar osobno ponižen od Grmojinih talibana, on se ne konfrotira s njim i čeka dok mu oni pod pritiskom istog Gazde padnu u naručje.

Međutim, Domovinski pokret poput rijeke koja bujicom nosi mulj i talog svake vrste vrlo brzo svojim tokom pronese i veliku količinu neupitne čistoće. Taj će dio nesumljivo ograničiti planove obnove kolhoza i sovhoza. Voljom Prezidija stranke oni su u defanzivi, računajući na njihove pozicije na izbornim listama. Još jednom ponavljam, preferencijalnim odabirom glasači itekako mogu poremetiti aritimetiku i geometriju Prezidija i ako ništa drugo dovesti izbornu geometriju u pat poziciju, a time i nove izbore. To je riješenje po svemu sudeći neminovno jer spojiti HDZ i DP u istu družinu očito je nemoguće. S boljim timingom od ovih sklitanih Izbora i preslagivanjem lista neupitne hrvatske opcije, sigurno bi se polučio bolji izborni rezultat.

Što se tiče MOSTA-a, valjalo bi upitati neretvanskidvojac s kormilarom u sjeni koliko i nakoji način su do danas primili novca od njegove ekselencije Branka Roglića i s njime povezanih lena. Potom tko im je to nogom otvarao vrata kod Ace III. i Šolakovih krnjevala po raznim TV kućama.  Da, nedužimo s pitanjima neka Grmoja javno odgovori u kakvom je srodstvu s blago počivajućim mons. dr. FabijanomVerajom, iznimno značajnim  prelatom Katoličke crkve i jednim od značajnijih hrvatskih svećenika u Rimu, a Petrov o bližem srodnikumons. Martinu Vidoviću, diplomatu države Vatikan, umirovljenom u Domu Svete Marte. Ministrant Boža, koji je dobio ime po raspopu djedu po očevoj lozi, glazbeniku i cijenjenoj personi  u Dolini moćnika, od neupitne katoličke („kleronacionalističke“) obitelji čvrsto je u društvu malog nećaka velikoga strica Marinka, Ace III., i Šolakovih ispostava!?

Bruno Petrušić dipl. teolog iz Kaštela o rečenom neretvanskom dvojcu s korimlarom u sijeni sve je kazao i pokušava se izboriti za preuzimanje stranke,  za koju je sve do detalja do sada razotkrio. Ne samo na njegovu žalost, to mu neće poći od ruke.

Još dvije rečenice o Ćuprijašima. Oni bijahu prvim ešalonom ruskih interesa s namjerom sijanja kaosa, još od same njihove pojave na nacionalnoj razini. Potom preimućstvo preuzima predsjednik bez insignija, kojega ojačava interesna skupina s Istoka.

Dakle, u toj ligi su Ćuprijaši tek na trećoj poziciji. No, potpunim fijaskom šmrkavca i pojavom mnoštva značajnih ljudi unutar DP-a, evo nesuđenog Steve Krajačića sada u ulozi premijera, koji preimućstvo ne prepušta čakni Zoki, koji ipak od njega ima bitno širu bazu. Sukob na ljevici – kazao bi Krleža.

I za kraj još jednom o ljevici i desnici u RH. Kao srpskim soldatima treba im vezati stručak sijena za jednu, a stručak slame za drugu nogu. Povikom seno, slama ipak će naučiti koja im je koja noga.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon