REKONSTRUKCIJSKIM ZAHVATOM ZL ZAGREB POVEĆAVA OPERABILNOST ODVIJANJA CIVILNOG I VOJNOG ZRAČNOG PROMETA

Tekst: Panopticum

Foto: ZL Zagreb/NATO

U srijedu, 18. listopada 2023., u Zračnoj luci Franjo Tuđman, održano je predstavljanje EU projekta pod nazivom „Rekonstrukcija manevarske površine radi poboljšanja civilno-vojne operabilnosti Zračne luke Franjo Tuđman“. Trajanje projekta je 24 mjeseca, odnosno od 1. srpnja 2023. do 30. lipnja 2025. godine u ukupnom iznosu od 8.391.400 eura koji se financira u 50% iznosu sredstvima EU.

Glavni cilj projekta je povećanje sigurnost i pouzdanosti odvijanja civilnog i vojnog zračnog prometa na Zračnoj luci Franjo Tuđman. Zračna luka povezana  je sa zrakoplovnom vojnom bazom “Pukovnik Marko Živković” stazom za vožnju.

Projektom „ZAGairMILMOB“ biti će obuhvaćene aktivnosti rekonstrukcije glavne staze za vožnju i dijelova staza za vožnju s križanjima Zračne luke Franjo Tuđman, kao i zamjena električnih instalacija, dijela rasvjete i elektroničke opreme te zamjena vertikalne signalizacije na manevarskoj površini Zračne luke u Zagrebu. Tim rekonstrukcijskim zahvatom u konačnici će biti povećana sigurnost odvijanja kako civilnog tako i vojnog zračnog prometa u Zagrebu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon