REGATA TISUĆU OTOKA 2016

Riječki jedriličarski klub i Yacht Club Porto Montenegro i ove godine pozivaju jedriličare na četvrto izdanje navigacijske regate koja prolazi između više od tisuću jadranskih otoka a koja će se održati od 15. do 25. rujna 2016. godine. Regata tisuću otoka jedri se duž Jadrana i na jednom od najboljih kurseva koje priroda može pružiti. Jedrilice se natječu između više od tisuću otoka hrvatske obale s ciljem u Bokokotorskom zaljevu. Mogućnosti odabira najbolje rute su bezbrojne pri čemu najkraća ruta ne mora biti i najbrža, a elitno natjecanje zahtjeva česte izmjene kombinacije jedara i danonoćnu navigaciju.

jedrenje

Tekst: M. Šamanić

Foto: www.jedrenje.hr

Riječki jedriličarski klub i Yacht Club Porto Montenegro i ove godine pozivaju jedriličare na četvrto izdanje navigacijske regate koja prolazi između više od tisuću jadranskih otoka a koja će se održati od 15. do 25. rujna 2016. godine.

Regata tisuću otoka jedri se duž Jadrana i na jednom od najboljih kurseva koje priroda može pružiti. Jedrilice se natječu između više od tisuću otoka hrvatske obale s ciljem u Bokokotorskom zaljevu. Mogućnosti odabira najbolje rute su bezbrojne pri čemu najkraća ruta ne mora biti i najbrža, a elitno natjecanje zahtjeva česte izmjene kombinacije jedara i danonoćnu navigaciju.

Start prve etape od Rijeke do Boke Kotorske je predviđen u nedjelju 18. rujna 2016. u 12 sati. Nakon dodjele nagrada za prvu etapu u srijedu 21. rujna 2016. godine, natjecatelji startaju iz Boke Kotorske u četvrtak 22. rujna u obratnom smjeru prema Rijeci na istom kursu, a regata se zaključuje u Rijeci dodjelom nagrada u nedjelju 25. rujna 2016. Važno je za napomenuti kako je World Speed Sailing Record Council potvrdio dosadađnje rekorde Regate tisuću otoka.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon