RECIKLIRANJE ISLUŽENIH BOŽIĆNIH DRVACA

Tekst: B. D.

Foto: MA 48

Bečko komunalno poduzeće za zbrinjavanje otpada (MA 48) i ove će se godine pobrinuti da islužena božićna drvca svoj životni vijek ne završe u otpadu. Sve do 13. siječnja 2019. stanovnici Beča svoja božićna drvca mogu kao i svake godine predati na posebno predviđena mjesta. Ove godine postoje 534 takva javna mjesta, a drvca se iskorištavaju za proizvodnju električne energije te za centralno grijanje, a od prošle godine jedan dio odlazi i na deponij otpada Rautenweg, gdje postaje hrana za ugroženu autohtonu austrijsku vrstu koza koja je tamo nastanjena.

U glavnom je gradu Austrije prošle godine prikupljeno ukupno 757 tona odnosno 173 tisuće  komada božićnih drvaca, što je u usporedbi s 2017. godinom porast od 8 posto. Proizvedena je energija bila dovoljna za opskrbu 1.060 domaćinstava električnom energijom i 2.470 domaćinstava centralnim grijanjem punih mjesec dana.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon