REAKCIJA IVE ANZULOVIĆ NA TEKST SANJE MODRIĆ OBJAVLJEN NA PORTALU “TELEGRAM” (28. 4. 2021.)

Tekst: Iva Anzulović

Foto: www.virovitica.net

Poštovane kolegice i kolege,

obraćam vam se svima nemalo šokirana tekstom uvažene i poštovane kolegice Sanje Modrić objavljenom na portalu Telegram na linku:

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/zasto-mislim-da-je-u-redu-da-se-onima-koji-zbog-cudackih-razloga-odbijaju-cjepivo-nametnu-ogranicenja/

kojeg smatram iznimno opasnim jer je uvažena kolegica o kompleksnoj temi iznijela podcjenjivački stav i direktno ismijava stav ljudi koji o cijepljenju protiv Covida-19 imaju drugačije mišljenje od onog zastupljenog u svim mainstream medijima.

Naime, uvažavajući činjenicu kako je tekst objavljen u formi kolumne koji dozvoljava iznošenje osobnih stavova, kolegica Modrić iste je iznijela na neprimjeren način posegnuvši za omalovažavanjem drugačijeg mišljenja riječima:

“Ukratko, cjepivo nije obavezno i pravo je svakoga da izabere. No onaj tko ustraje na tome da neće primiti vakcinu, nego da će se štititi vijencem češnjaka na ulaznim vratima, dužan je prihvatiti ne samo da neće smjeti prelaziti granice svoje države, nego da će mu i unutar te države biti nametnute određene restrikcije. Jer moraju biti. One nisu ničiji sumanuti hir, nego direktna posljedica njegove slobodne odluke.

Znači, nema u avion i u gradski javni prijevoz, u kino, kazalište, u restoran, na rad u školu i bolnicu i bilo gdje gdje se okuplja puno ljudi. Barem toliko. Vjerojatno će i neki poslodavci tražiti da njihovi zaposlenici pokažu papire o cijepljenju. Potpuno u redu. Pa ti onda sjedi doma, pali oganj u dnevnom boravku, gataj iz kave i propovijedaj kako korone zapravo uopće nema ili da je se može izliječiti špekom i kiselim kupusom.

Moj osobni stav o cijepljenju i temi Covida-19 uopće ovdje nije važan već kao novinarka iskazujem zabrinutost zbog ovog teksta jer sam novinarka i bavim se utvrđivanjem činjenica koje su:

DNK virusa Covid-19 nije nastao prirodnim već je složen ljudskim djelovanjem, smrtnost od zaraze je 0,09%, zbog odbijanja bolnica da prime ostale bolesnike smrtnost od karcinoma i drugih bolesti se povećala preko 30% i još se utvrđuju brojke jer se od listopada 2019. ne vrše obdukcije umrlih u bolnicama već se sve smrti pripisuju koroni, tjeskoba i depresija u djece se zbog lockdowna povećala 300 puta (puta, ne posto), u prostoru javne komunikacije već godinu dana cenzurirani su ugledni znanstvenici koji su rezultate svojih istraživanja pokušali podijeliti sa javnošću a koji su potpuno oprečni sa onima zastupljenima u mainstream medijima dok su ti isti znanstvenici u tim medijima “etiketirani” i ismijavani kao da više ne postoji sav njihov višegodišnji rad, od prvog dana nije bilo diskusije u prostoru javne komunikacije već svi mediji prenose jedno te isto gledište, zbog posljedica mjera bez posla je ostalo više od 150 milijuna ljudi, i tako dalje, i tako dalje.

Dakle, to su činjenice.

Također je činjenica kako Reiner Fuellmich korona krizu smatra uvjerljivo najvećim zločinom protiv čovječanstva ikad i zalagat će se da cijela stvar dođe na europski sud. Osobito važnim smatra pravni progon odgovornih pojedinaca kako se ne bi dogodilo da se oni sakriju iza neke institucije ili korporacije a Reiner Fuellmich također nije bilo tko – on je ugledni odvjetnik i doktor pravnih znanosti te profesor prava na Sveučilištu u Gottingenu i Hannoveru, član odvjetničke komore Kalifornije i Njemačke. Uža specijalizacija mu je zastupanje potrošača i manjih korporacija u pravnim bitkama protiv kriminalnih korporacija u čemu je stekao veliko iskustvo tijekom posljednjih 26 godina. Član je istražne komisije za koronu koja je od srpnja do listopada prikupljala dokaze i iskaze brojnih liječnika i znanstvenika iz cijelog svijeta. Video njegovog objašnjenja je u prilogu teksta.

 

Zaključno – ne molim nikoga ništa jer unatrag godinu dana samo bilježim i spremam primjere propagande za sve eventualne naraštaje koji će učiti o ovom djeliću ljudske povijesti. Ovim mailom samo reagiram kao veliki poštovatelj znanosti i činjenica na konkretan tekst uvažene nam kolegice kojeg smatram pretjeranim i uvredljivim za sve one koji slušaju i čuju itekako relevantne znanstvenike i imaju pravo, i dalje, na svoje osobno mišljenje koje nikada, ničime nije opravdano na ovaj način omalovažavati i vrijeđati uspoređujući odgovorno promišljanje sa “gatanjem iz kave”.

Za kraj, šaljem sjajan dokumentarni film našeg francuskog kolege i svima vam želim ugodan predstojeći vikend.

UDARNO – Cenzurirani film HOLD UP zbog kojeg mnogi strepe, upravo dostupan na hrvatskom

Iva Anzulović

Slobodna novinarka / Freelance journalist

GSM: +385 92 3178 499

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon