RAVNATELJ SOA SUDJELOVAO NA CRNOGORSKOM 2BS FORUMU

Tekst: Panopticum

Foto: SOA/2BS

Ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić sudjelovao je na XII. 2BS Forumu koji se u organizaciji Atlantskog vijeća Crne Gore održavao od 6. do 8. listopada 2022. u Budvi.

2BS (To Be Secure) Forum je godišnji političko-sigurnosni susret na visokoj razini koji se bavi pitanjima globalne i euroatlantske sigurnosti, kao i sigurnosti na jugoistoku Europe. Na događaju sudjeluju brojni sudionici iz političkog, sigurnosnog i akademskog sektora a na ovogodišnjem Forumu koji se održavao u Crnoj Gori sudjelovalo je više premijera, ministara, novinara i stručnjaka za sigurnost.

Ravnatelj SOA-e govorio je o stanju sigurnosti pri čemu je potencirao sigurnosne rizike koji se otvaraju u regionalnom kontekstu nakon ruske vojne intervencije na Ukrajinu te je također tijekom panela istaknuo potporu EU i NATO partnera u radu crnogorskog ANB-a te njegov doprinos euroatlantskoj sigurnosti, što će u EU-u i NATO-u nastaviti pažljivo pratiti.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon