RASPUŠTENI VUKOVARSKI I ZAGREBAČKI SDP

Tekst: B. D.

Foto: SDP

U četvrtak, 28. siječnja 2021., tek nekoliko mjeseci prije lokalnih izbora, predsjedništvo SDP-a na nacionalnoj razini raspustilo je zagrebačku i vukovarsku organizaciju te stranke. Prema statutu stranke izbrani su povjerenici koji će voditi te dvije organizacije SDP-a dok se ne provedu novi izbori unutar stranke.

Nesuglasice oko SDP-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika pojavile su se nakon što je osvanula vijest da vrh SDP-a želi da kandidat bude Joško Klisović, a ne Gordan Maras, koji je ambiciju za to mjesto iskazao kao predsjednik zagrebačke organizacije. Za povjerenika SDP-ove organizacije u Zagrebu je postavljen Davor Terzić.

Vukovarski SDP je raspušten zbog kandidature Željka Sabe za gradonačelnika Vukovara, svojedobno osuđenog zbog korupcije. Vrh SDP-a je već ranije sa Sabom postigao dogovor da se povuče iz Predsjedništva stranke. Povjerenica za gradsku organizaciju u Vukovaru je postala dosadašnja članica Predsjedništva i predsjednica Foruma mladih SDP-a Biljana Gaća.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon