RASPISAN NATJEČAJ ZA OBNOVU M/B GALEB

Tekst: M. Š.

Foto:  www.rijeka.hr

Nakon što se dugo najavljivao, nedavno je raspisan natječaj za obnovu i prenamjenu broda Galeb kojim se traži brodogradilište koje će za 27,6 milijuna kuna odraditi potrebne zahvate, a prema dokumentaciji koja je javno dostupna ti su zahvati raspisani do najmanjeg mogućeg detalja.

Radovi na m/b Galebu podijeljeni su u 11 grupa i to su: radovi općenito, sanacija azbesta, radovi u doku, AKZ zaštita, remont brodske opreme, radovi u tikovini i obnova tikovine na palubama, radovi vezani za muzejske eksponate i zaštitu, oprema broda, strojarstvo, elektroenergetika te sustav ventilacije i klimatizacije. To su osnovne grupe radova, a svaka od njih obuhvaća stotine natuknica koje oku laika izgledaju pomalo zastrašujuće. Ukratko, onaj tko dobije posao na »Galebu« imat će 10 mjeseci vremena za poprilično velik pothvat; od izmjene dijelova oplate, preko sanacije azbesta do dobave zastava od poliestera s konopčićima.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon