RADNIČKA FRONTA O SLUČAJU ITAS

Tekst: RF

Foto: RF

Priopćenje RF o slučaju ITAS počinje dubinskim pitanjem i odmah se nastavlja odgovorom koji donosimo u nastavku, i to kako slijedi:

Na koji način se uništava domaća industrija? Tako da se ministri počnu “braniti” da su im “ruke vezane”. To je jedno od najčešćih opravdanja ministra gospodarstva Darka Horvata u čijem mandatu će se ugasiti posljednje tvornice i izvozna industrija. S druge strane, Horvatovo ministarstvo izdašna sredstva usmjerava u medije putem Real Grupe, koji onda stvaraju pozitivnu sliku za njegove manevre. Horvat kaže da ne može pomoći ITAS-u prije nego vidi “postoji li i koji je legitiman način” da se toj tvornici pomogne, te da će to “vidjeti” tako da dobije još par dana. Tu direktor ITAS-a prekida štrajk glađu i Horvat može mirno nastaviti spavati kao što je to činio s Uljanikom. ITAS pri tome samo traži pozajmicu od 3 milijuna kuna kako bi isplatili plaće i riješili račune te odradili posao vrijedan 7,5 milijuna kuna. No Horvat mora vidjeti je li to “legitimno”.

Možda je vrijeme da otvorimo karte i da ministar otvoreno kaže za koga radi ako je subvencioniranje domaćih tvornica, radnih mjesta, zadnjih izvoznih industrija poput brodogradnje – nelegitimno.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon