RADIONICE NA 47. MALOJ ZIMSKOJ LIKOVNOJ KOLONIJI

Tekst: PA

Foto: Galerija Zilik

47. ZILIK počinje u ponedjeljak 27. siječnja 2020. i to Malim ZILIK-om koji se otvara u 10 sati likovnom radionicom magistre grafike Ivane Bajcer pod nazivom “Špiljska monotipija”. Na radionici djeca će se upoznati s grafičkom tehnikom plošnog tiska – monotipijom, kao i s poviješću paleolitika. Potom će inspirirani špiljskim slikarstvom sami realizirati vlastitu misao kroz crtež, urezivanje i otiskivanje.  U utorak 28. siječnja 2020. će magistra likovne pedagogije Dora Bakek održati radionicu pod nazivom “Spoji-odvoji:čudnovate životinje”. Srijeda 29. siječnja 2020. rezervirana je za magistru grafike Karlu Čurčinski koja je pripremila dvije različite radionice. Jutarnja radionica pod nazivom “Moj svemir” započet će čitanjem kratkog ulomka iz knjige Carl Sagana „Pale bluedot“ i opisom svemira, a na poslijepodnevnoj radionici pod nazivom “Novi dinosaurusi” djeca će nakon uvodne priče o vrsti koja više ne nastanjuje naš planet osmisliti vlastite vrste tj. kako bi dinosaurusi izgledali da i dalje hodaju Zemljom, a to će realizirati u tehnici kolaža. U četvrtak 30. siječnja 2020. magistra grafike Ivana Mrčela će s djecom izvesti radionicu “LJUDOTINE”, ljudsko-životinjske figure. Mali ZILIK se zatvara radionicom magistre likovne pedagogije Dajane Radoš koja je za petak 31. siječnja osmislila radionicu “Snježna noć Malog ZILIK-a” na kojoj će polaznici izrađivati razglednice i čestitke u grafičkoj tehnici monotipije.

Radionice će se održavati od ponedjeljka do petka svaki dan od 10-12 sati i od 15-17 sati izuzev petka 31. siječnja 2020. kada će biti održana samo prijepodnevna radionica budući se u 19.30 sati obilježava kraj ovogodišnjeg ZILIK-a otvorenjem izložbe radova nastalih na 47.  karlovačkom Velikom i Malom ZILIK-u.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon